Nyhetsbrev 23/4 2010

Playground Racing

SNART PREMIÄR FÖR PLAYGROUND RACING I CARRERA CUP 2010!

I HELGEN KÖR CARRERA CUP tillsammans med STCC årets premiärtävling på Jyllandsringen i Danmark. Äntligen är säsongen igång, trots bistert aprilväder, vulkaner och askmoln!

Vi i Playground väljer dock att denna gång avstå Danmarksresan och istället köra Porsche Sports Cup på Mantorp med Carrera Cupbilen.

DETTA BESLUT HAR vi tagit av flera skäl. Vår chaffis Peter behöver mycket mer tid i bilen, så här långt har vi bara hunnit med två torra men rysligt kalla träningspass på Gelleråsbanan i Karlskoga den 10 april då snön fortfarande låg i drivor runt banan. Plus att mekarna behöver mer tid för att lära sig inställningar och rutiner, något som vi alltså får tid att prova under något lugnare omständigheter på Mantorp.

FÖRSTA RACET FÖR PLAYGROUND RACING i Carrera Cup blir alltså på Knutstorp i Skåne den 7-8 maj, då skall vi komma väl förberedda och rejält taggade. Fram till dess kan ni följa våra äventyr via webben förstås, vår Facebooksida samt Twitter. De som vill följa Carrera Cup-premiären och inte har vägarna förbi Jyllandsringen rekommenderas att titta på direktsändningen i Viasat Motor eller på sammandraget i SVT. Enligt TV-guiderna går sändningen i Viasat söndag den 25:e kl 12.45 och i SVT kl 17.00 måndag den 26:e.

VI ÄR SNYGGASTE TEAMET!

TROTS SENT LEVERERAD bil och en kall vår som gjort det svårt att testa, har vi inte tummat på förberedelserna när det gäller vårt yttre. Vi har sagt att vi skall vara snyggaste teamet och det löftet tänker vi hålla. Därför har det jobbats många kvällar och nätter på sistone för att få finish på sakerna:

Nylackad Porsche!

BILEN. När Porschen kom till garaget i Solna var den märkt av några säsongers racing med småbucklor och skrapsår. Med hjälp av våra kompisar Mange, Mathias och David på GI:s Billack i Karlskoga slipades hela karossen ner, avbucklades och spacklades slät. Sedan lade Mariusz “Super Mario” med proffsiga händer på ny, vit lack som vi fått spons på från Stefan på Akzo Nobel/Sikkens.

Nylackad Porsche!

DEKOR MÅSTE MAN HA på en tävlingsbil. I början av april var det dags för dekalklistring i garaget. Med ny design ritad av Christoffer Ahlin, dekor skuren av Zet på Instalia och infärgad av Ferrita, fick vi ihop den i vårt tycke snyggaste Carrera Cup-Porschen i Skandinavien. Om inte i världen…

SKALL MAN SYNAS I DEPÅN måste man ha coola teamkläder. Självklart har vi ordnat det också. Helsponsrade skjortor levererades av  Lasse från Din Jacka, och vi blev toknöjda, förstås. Vi ser fram mot att gå på catwalken i Knutstorp i början av maj.

HJÄLM MED SNYGG DESIGN måste alla riktiga racerförare ha. Peters hjälm lackades av Christoffer på Chrisdesign, och vid leveransen för några dagar sedan var Peter lycklig intill upplösningstillstånd när han fick se resultatet. Tacka för det, bara maskningsarbetet inför lack av de två hjälmarna tog runt 7 timmar!

SKANDINAVIENS STÖRSTA
RACINGMÄSTERSKAP

ÅRETS CARRERA CUP SCANDINAVIA ser ut att bli om möjligt ännu större, hårdare och tätare i år. Då skall man komma ihåg att de senaste 4 åren har serien haft ett snitt på över 30 bilar på startgriden, något som ingen annan racingserie kommer i närheten av i Skandinavien.

KAMPEN OM ÅRETS TITEL kommer att bli stenhård med namn som exempelvis dubble mästaren Jocke Mangs, Hallands stolthet Fredrik Larsson, fd STCC-föraren Robin Rudholm och racingprinsen Carl Philip Bernadotte i startfältet. Största team i serien är WestLife Racing som kör med hela sex bilar, andra team är Flash Engineering, Xlander Racing, WestCoast Racing och Ebbesson Motorsport. Och med nummer 28 på bilen alltså, Playground Racing.

ANDRA NYHETER FÖR I ÅR är utökade TV-sändningar, live i Viasat och sammandrag i SVT, alla bilar har dessutom officiella inboardkameror, både för TV-publiiken men även för att underlätta domarnas jobb. Man har också infört ett sprillans nytt teammästerskap och lanserade i våras en ny webbsida.

Gokart KZ2

PLAYGROUND RACINGS KARTSEKTION ÄR IGÅNG!

PREMIÄR MED VÅRA NYMEKADE KZ2-gokartar kördes på Järfällabanan den 18/4. Allt gick bra, Johan och Peter kom ner på 37-tider, helt OK med tanke på att det rullades på begagnade däck.

KZ2 ÄR DEN VASSASTE gokartklassen att köras på traditionella kartbanor. En högvarvande 125 cc-motor på ca 40 hk ger våldsamma prestanda – på snabba banor ligger toppfarten på över 170 km/h – och en åkupplevelse som en del säger är hårdare än Formel 1-bilar.

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT PROVA dessa små krutpaket och få en rejäl adrenalinkick? Hör av dig till oss isåfall, vi ordnar regelbundet testkörningar för sponsorer, fans och hangarounds. I Stockholmstrakten kör vi antingen på kartbanorna i Järfälla eller Södertälje, båda på ca en halvtimmes bilavstånd från City.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda