Nyhetsbrev 10/5 2010

Playground Racing

DUBBEL RACEPREMIÄR AVVERKAD, MEN TYVÄRR INGEN CARRERA CUP PÅ KNUTSTORP

FÖR ATT KOMMA IKAPP med testandet av nya bilen hade vi planerat in två race innan premiären i Carrera Cup, Porsche Sports Cup på Mantorp och GT3 Challenge i Karlskoga. Träningar och race vid båda tillfällena gick bra och farten börjar komma i både bil och chaufför, men tyvärr rasade växellådan i slutet av sista racet på Gelleråsen. Med en knapp vecka kvar till resan ner till Knutstorp fick vi bita i det sura äpplet och ställa in vår förväntade Carrera Cup-premiär. Nu håller vi istället på kolla växellådan för att se vad det var som egentligen hände.

Playground Racing Porsche Sports Cup Mantorp 24 april 2010MED NYSTRIPAD BIL drog vi till Mantorp för att köra Porsche Sports Cup den 24 april.

Träningarna gick bra, Peter lärde sig efter hand känna bilen bättre och bättre, med allt snabbare varvtider som resultat. Så var det dags för kval, och det gick väl som planerat, pole position med 1,5 sekunder ner till nästa bil.

Prima tyckte alla utom Peter, som tänkte att han nog kunde slipa tiderna lite till. Efter start och ledning gick det så småningom så fort att banan tog slut. En 40 meter lång repa i avåkningszonen förstörde inte bilen, men väl framspoilern och racet. Jahaja, sa mekarna och skruvade isär valda delar för att se hur mycket Lecakulor man kan få in i en Porsche 997. Cirka 60 liter arkiverades i dragbilen för användning i trädgårdsarbete framöver, och sen var det dags att blåsa rent och skruva ihop bil – minus framspoiler dock – för race 2.

Nu fick ju Peter starta från anti-pole, alltså längst bak, och efter ett rejält arbete körde han upp sig genom fältet upp till en andraplats. Klart godkänt med tanke på dålig downforce från den obefintliga framspoilern och däck som vid det här laget hade gjort sitt.

DAGS FÖR FÖRSTA RACET I GT3 CHALLENGE på Gelleråsen. Inte så många startande, men kändistätt med Prinsen och Snickar-Matte på griden. Med i depån som mek den här gången var vår lackare Mange Eriksson från Karlskoga.

Med hjälp av mindre dåliga begagnade däck från Flash Engineering kapade Peter genast en sekund på varvet och efter kvalet var Playground-Porschen trea efter Roar Lindland och Prins Carl Philip. OK resultat som kunde blivit bättre om vi som de andra kört på nya däck.

Första racet var Peter grymt besviken efter att ha blivit 4:a, enligt egen uppgift tyckte han att han “mest lallade runt utan att bry mig”. Noterbart är att Prinsen för första gången stod på en prispall efter att ha blivit tvåa.

Playground Racing Porsche GT3 Challenge Karlskoga 5 maj 2010Andra heatet var Peter revanschsugen och eftersom resten av startfältet nu körde på sämre däck kunde Playground ta sig ända upp på pallen till en andraplats. En framgång för oss i och för sig, men det trista var att växellådan gav upp 4 varv före mål, något hände med 3:ans och 4:ans växlar.

Nu är lådan hos MTech för översyn och helgen får ägnas åt gokartåkning och plantering av blomkrukor, Lecakulor finns…

VI TAR NYA TAG och kör nu vår första Carrera Cup-tävling på Gelleråsbanan i Karlskoga den 21-22 maj. Med fixad växellåda och glatt humör. Fram till dess kan du följa oss på webben eller på vår Facebooksida samt Twitter.

VI KOMMER OCKSÅ DELTA i Nordic GT -tävlingarna i Pernu, Estland och på Anderstorp i samband med Race of Legends. Kolla gärna Nordic GT:s nya fina webbsida.

NYA SPONSORER

Vi är väldigt glada att hälsa två nya sponsorer välkomna till teamet:

Södertäljemässan och City Fastigheter.

Welcome to the Playground!

—————————-

UPPDATERINGAR

Trots att tekniken ställer till det ger vi inte upp i vår ständiga strävan att vara snyggast. Nya uppdateringar på bildekoren görs nu under helgen av Instalia som dessutom varit generösa att bjuda på allt material. Tack tack! Dessutom är nya kläder på väg, som du snart kan köpa i vår sprillans nya webbshop. Så ny att den inte ligger ute riktigt än, håll koll på webben, snart…

—————————-

KÄNDISSPALTEN

KALLT OCH SMÅRUSKIGT VÄDER OCH få startande på premiären av GT3 Cup Challenge till trots var glamourfaktorn ganska hög. Prins, TV-kändis på plats i depån och en glad Jerven på prispallen.

Peter Jervemyr på prispallen, GT3 Challenge Karlskoga maj 2010

I Karlskogaracet som var premiären av GT3 Cup Challenge kördes en träning, ett kval och två tävlingar på cirka 20 minuter. Nästa gång den 29-30 maj på Kinnekulle tillsammans med SSK-serien blir det ett entimmes långlopp, GT Endurance.

CARRERA CUP, DAGS FÖR ANDRA RACET

DEN HÄR LARSSON, alltså Fredrik, verkar bli giftig i år. Tog båda racen nere i Danmark och Knutstorp är en av hans favoritbanor. Kolla vad som händer i helgen på Viasat Sport eller i efterhand på SVT. Självklart kan man också följa serien på webbsidan.

Gokart KZ2VILL DU PROVA VÅRA RACEKARTAR?

I PLAYGROUNDS GARAGE HITTAR man inte bara fina Porschar. Våra 4 racekartar är nyservade efter vintervilan och vi i teamet använder dem regelbundet som energigivande träningsredskap för att hålla reaktioner och kondition uppe.

KZ 2 ÄR DEN SNABBASTE gokartklassen på vanliga kartbanor. 6-växlad sekventiell växellåda och en högvarvande 125 cc-motor på ca 40 hk gör att det går fort – på snabba banor kan toppfarten ligga på över 170 km/h.

HÖR AV DIG TILL OSS så ordnar vi en testkörning. I Stockholmstrakten antingen på kartbanorna i Järfälla eller Södertälje, båda runt en halvtimmes bilavstånd från City. Kostnaden för en test med ca 4 pass på 10 minuter, med mekhjälp och körcoach ligger på ca 3.000:- kr per person.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda