Gokart KZ2

KZ2

KC2 Gokart är den vassaste gokartklassen att köras på traditionella kartbanor. En runt 40 hk stark motor och sekventiell växellåda ger extrem prestanda: 0-100 km/h går på ca 4 sekunder och toppfarten på de snabbaste banorna är över 170 km/h. Vi kommer köra enstaka tävlingar med KC2:orna under 2010 men framförallt använda dem för sponsoraktiviteter. Gokartbanor finns det gott om – bl a har vi 3 riktigt fina i Stockholmsområdet – och detta ger oss stora möjligheter att skräddarsy lokala event och tävlingar för våra partners.

I KZ2 får enbart CIK-homologiserade chassin användas. Självklart är det skivbromsar runt om som är ventilerade. Titan får inte användas så därför är de flesta komponenterna gjorda i magnesium eller aluminium. Rörramen är tillverkad i 30 mm rör av Chrome Moly, 2 mm tjockt gods, för att få bästa flexibilitet. För att få till bästa möjliga set up finns det flera olika parametrar att jobba med:

Hjulvidd fram & bak
Caster och cambervinklar
Styrutväxling och ackermanvinkeln
Stabiliseringsstag fram & bak
Olika hårdheter på stabilisteringsstag
Markfrigång/chassiehöjd fram & bak
Olika hårdheter på bakaxel
Fälgar i olika material och med olika offset och bredd
Viktfördelning, ändras genom att flytta stol eller eventuella blyvikter
Olika hårdheter på stolar

Motor:
Motorerna som används är klassade reedmatade 125 cc-motorer. Avgassystemet är klassat för varje motor och förgasaren måste vara en Dellorto 30 mm.
Det man testar ut för att få optimala inställningar är förstås förgasarbestyckning men även olika hårdheter på reedblad, olika ställd förtändning och inte minst utväxlingen på motordreven så växlarna stämmer perfekt i alla kurvor.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda