Pallplatser när skandinavisk Porsche Carrera Cup-trio tävlade i Dubai

Magnus Öhman hade tempo för två besök på prispallen i ProAM-klassen när den tionde säsongen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East drog igång i Dubai. Christoffer Bergström svarade också för en stark prestation med tre fjärdeplatser i samma klass.
Roar Lindland, som debuterade i mästerskapet, körde i huvudklassen där han nådde sjunde plats som bäst.

Premiärtävlingen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East lockade 17 förare från 13 nationer. Enligt olika bedömare är nivån på startfältet den bästa någonsin. Fyra av förarna i den inledande deltävlingen var från Skandinavien och tre, Lindland, Öhman och Bergström, tävlade i Porsche Carrera Cup Scandinavia säsongen som gick.

Roar Lindlands debutfacit i mästerskapet blev en elfte, en sjunde och en åttondeplats totalt. Han var bäste skandinav i race två och tre och lämnade Dubai på åttonde plats i mästerskapstabellen, och sjua i Pro-klassen.
– Jag är nöjd med min insats. Att hoppa in i ett mästerskap på det här sättet och tävla på en bana man aldrig varit på tidigare är inte lätt. Dubai Autodrome är svår och teknisk och har sina speciella egenheter som exempelvis halt underlag på grund av den sand som blåser in. Banan kräver erfarenhet och som debutant kan det vara svårt att hitta det vinnande tempot direkt, säger Roar och tillägger:
– Det var mycket att lära sig, men samtidigt en väldigt bra erfarenhet och jag tävlar gärna i Mellanöstern igen även om det knappast blir den här säsongen. Det här var vara ett inhopp.
Premiärtävlingen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East satte punkt på en långt och framgångsrikt 2019 för Roar Lindland. Norrmannen vann under säsongen ProAM-klassen i Porsche Mobil1 Supercup och slutade på tredje plats bakom Lukas Sundahl och Oscar Palm i det skandinaviska mästerskapet.
– Det har varit en intensiv säsong. Totalt har det blivit 25 race för kan del.

Christoffer Bergström var jämnheten själv i Dubai med tre fjärdeplatser i ProAM-klassen.
– I stort är jag väldigt nöjd med premiären. Ändå tycker jag att det gick lite trögt tempomässigt. I race två och tre fick jag till två sjukt bra starter och avancerade många placeringar direkt, men jag lyckades inte behålla min position vilket bland annat berodde på att jag var lite spänd, säger Christoffer och tillägger:
– Det finns saker att slipa på, både i min körning och på bilen, och jag ser redan fram emot nästa deltävling.

Magnus Öhman var klasstvåa i det inledande heatet och trea i den avslutande. I det andra fick han nöja sig med en något blygsammare femte plats.
– En bra premiärhelg med två pallplatser. Det andra heatet var inte mycket att skriva hem om. Det började med ett mindre lyckat kval och fortsatte på den linjen, säger Magnus, som inför fortsättningen delar nionde plats i mästerskapet och andra plats i ProAM med unge tysken Leon Koehler.
Toppar klassen gör Saul Hack från Sydafrika. Christoffer Bergström är femma, bara tre poäng bakom Öhman och Koehler.

Den tredje svensken i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East, Michael Knutzon, nådde inga framskjutna placeringar totalt, men toppar AM-klassen efter att ha varit snabbast i den i alla tre race.

Nästa deltävling i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East avgörs i Bahrain 7-8 december.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda