Öhman positiv trots motgångar: ”Banan asball, helt fantastisk”

Magnus Öhmans tävlingsdebut i Porsche GT3 Cup Challenge Brazil slutade tyvärr med att han fick bryta söndagens race på Autodromo José Carlos Pace.
Ändå var han mycket positiv efteråt.
– Banan var asball, helt fantastisk, och jag åker gärna tillbaka och tävlar här igen, säger han.

Backad av John Hatter & Co, kepsföretag ägt av Öhmans förarkollegor Johan Carlström och Mats ”Snickar-Matte” Karlsson, körde stockholmaren i helgen den näst sista deltävlingen i det brasilianska Porsche-mästerskapet.
– En härlig upplevelse att få köra på Interlagos, men tävlingsmässigt kunde det ha gått bättre, konstaterar han.

Det började strula redan i kvalet, som kördes helt utan förberedande test.
– När jag kom ut på mitt andra set däck och skulle sätta en riktigt bra tid var det en förare som av någon märklig anledning blockade mig tre varv i rad. När han väl gick i depå blev det gulflagg och min tid på det första setet däck räckte dessvärre inte till någon framskjuten placering.
Av 24 startande inledde Magnus det första heatet från ruta 21. Racet började med en startkrasch som han dessbättre lyckades undvika.
– Det var en stor krasch. Det blev gulflagg och safety car och därför inte speciellt många racevarv. Jag slutade på 16:e plats totalt och på åttonde man i gentlemannaklassen, berättar Magnus.

I det andra racet fick det blågula hoppet bland alla de brasilianska förarna till en bra start och tog rygg på en av mästerskapets toppförare.
– Jag hängde med bra, men i en av kurvorna bromsade han långt tidigare än vad som var normalt. Varför vet jag inte, men jag fick inte stopp utan körde in i honom. Det var ingen stor smäll och det blev inga synliga skador på min bil, men en av mina kylare fick en smäll och började läcka. Maximal otur.
Öhman hade hoppats på en femteplats i sin klass – så många fick nämligen vara med på prisutdelningen – men nu tvingades han bryta i stället.
– Tävlingsmässigt hade jag självklart hoppats på mer, men jag är ändå glad över helgen. En fantastisk bana, härlig atmosfär och bra organisation. Dessutom fick vi svenskar som var på plats se Marcus Ericsson göra ett fantastiskt kval i Formel 1. Synd att det inte gick lika bra i racet för honom.

Direkt från Brasilien flög Magnus Öhman till Dubai där han det här veckoslutet inleder sin femte säsong i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
Han kommer att tävla i silverklassen där han slutade tvåa i fjol.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda