Nöjd Sundahl hemma igen efter Porsche Motorsports shootout i Frankrike

Lukas Sundahl är hemma i Småland igen efter Porsche Motorsports shootout på Paul Ricard i Frankrike.
– Jag har tre lärorika och jättebra dagar bakom mig och är nöjd över vad jag presterade, säger Lukas.
Inom några veckor väntar han och övriga tio förare besked om vem som kommer att blir Porsche Junior 2019 och köra Porsche Mobil1 Supercup.

Den 22 september säkrade Lukas Sundahl titeln i Porsche Carrera Cup Scandinavia. På prisutdelningen på kvällen fick han besked om att han blivit uttagen till Porsche Motorsports årliga shootout, kvalificering till märkets eftertraktade Junior Programme.
Efter tre intensiva dagar i Le Castellet och på Paul Ricard är Lukas tillbaka i Växjö igen. Full av intryck och positiva minnen.
– Bortsett från lite otur med vädret har de här dagarna varit mycket bra. Jättetrevligt, lärorikt, roligt och välorganiserat, summerar den 22-årige Carrera Cup-mästare.

Första dagen dominerades av intervjuer, fotografering, läkarundersökning och besiktning av banan.
– Det som överraskade mig mest var kanske att hälsokontrollen var så seriös och grundlig. De körde EKG, testade synen och klämde och kände på kroppen.
Dag två fick alla genomföra två testpass på banan. En prövning skulle det visa sig på grund av vädret. Det kom mycket regn den dagen.
– På grund av regnet blev schemat lite förskjutet och testpassen kortades ner. Förhållandena var värre än på Rudskogen i höstas, säger Lukas med ett leende och tillägger:
– Men första racedagen var det inte meningen att vi skulle åka fort. Då var huvudsyftet att vi skulle lära oss banan, känna på bilen och jobba med ingenjörerna.

Den tredje och sista dagen stod kval- och racesimulationer på programmet. Vädret var bättre än dagen innan, men det om skurar och temperaturen var inte mer än 12 plusgrader.
– Jag var faktiskt inte nervös. Det var bara att ge sig ut och köra, som på vilken test eller tävling som helst. Jag kände mig inte stressad över att de hade ögonen på mig, säger Lukas som var nöjd med vad han presterade.
– Jag tycker att det kändes bra. Jag gjorde så gott jag kunde och är nöjd. Porsche Motorsport hade med Porsche-junioren Thomas Preining. Han körde referensvarv som våra tider jämfördes med och jag var inte så jättelångt efter. Jag är nöjd, säger Lukas, som precis som övriga förare nu får vänta några veckor på besked om vem som vann uttagningen och som kommer att lyftas in i Porsches Motorsports organisation kommande säsong.
– Vad jag tror om mina möjligheter? Ska jag vara helt ärlig har jag inte en blekaste aning. Jag får vänta och se.

Förutom Lukas Sundahl deltog följande förare i Porsche Motorsports shootout på Paul Ricard:
Larry ten Voorde, Holland
Philip Hamprecht, Tyskland
Yoshiaki Katayama, Japan
Bruno Baptista, Barsilien
Ayhancan Güven, Turkiet
Jaxon Evans, Nya Zeeland
Dylan O´Keeffe, Australien
Gianmarco Quaresmini, Italien
Trenton Estep, USA
Lewis Plato, Storbritannien

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda