Fullmatad kalender i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019

Redan under årets finalhelg på Mantorp Park presenterade Porsche Sverige en preliminär kalender för Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019.
Nu är den definitiv – och officiell – och precis som 2018 kommer mästerskapet att omfatta sju tävlingshelger.

Den 22 september kunde Lukas Sundahl jubla över sin första titel i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 22-åringen från Växjö vann båda finalracen på Mantorp Park och säkrade därmed förstaplatsen i mästerskapstabellen före Oscar Palm och Roar Lindland.
Nu tar Porsche Carrera Cup Scandinavia sats mot 2019 och presenterar en fullmatad och intressant kalender med flera nyheter. Skellefteå och den nybyggda banan i Fällfors blir nytt stopp för mästerskapet. Dessutom återkommer Masters Cup för de lite äldre förarna.
– Vi ser med tillförsikt fram emot 2019 och är nöjda med den kalender vi nu kan presentera. Vi inleder enligt tradition på Ring Knutstorp och avslutar på Mantorp Park och däremellan gör vi bland annat två besök i Norge, där intresset för Porsche Carrera Cup Scandinavia är fortsatt stort. Vi ser också mycket fram emot tävlingen på den nya banan i Skellefteå, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.

Efter en officiell testdag på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga den 13 april ser kalendern för 2019 ut enligt följande:
• 3-4 maj: Ring Knutstorp
• 18-19 maj: Rudskogen Motorsenter, Norge
• 1-2 juni: Scandinavian Raceway, Anderstorp
• 14-15 juni: Skellefteå
• 17-18 augusti: Gelleråsen Arena, Karlskoga
• 13-14 september: Rudskogen Motorsenter, Norge
• 4-5 oktober: Mantorp Park

Tävlingen 14-15 juni kommer att avgöras på den nya banan i Fällfors utanför Skellefteå där klassiska Midnattsolsloppet återuppstå efter 50 år. Med sina 4.225 meter är banan i Norrland Sveriges längsta.

2018 års säsong kommer, förutom Porsche Carrera Cup Scandinavia för Porsche 911 GT3 Cup (991 I och 991 II), också att omfatta Porsche Approved Cup för 991 I.
Att Porsche Approved Cup får en fortsättning har varit klart sedan länge. Nytt är däremot att Masters Cup för förare över 40 år kommer tillbaka. Bilen som gäller i Masters Cup, som Lars-Bertil Rantzow vann premiäråret 2017, är 991 II.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda