Först Middle East – sedan fullt fokus på Porsche Carrera Cup för Bergström

Säsongen som gick kombinerade Christoffer Bergström Porsche Carrera Cup Scandinavia med V8 Thunders Cars. Det gick sådär.
– Jag var inte i fysisk form för att köra två klasser. Därför kommer jag att fokusera på Porsche 2019, säger Team Pampas-föraren inför helgens premiär i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.

För Christoffer Bergström börjar alltså racingåret 2019 redan i morgon, fredag. Då inleder han sin tredje säsong i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. Premiären körs på Dubai Autodrome.
– Jag fortsätter i andradivisionen och tillsammans med Magnus Öhman kommer jag att representera Mtech Competition i teammästerskapet, berättar Christoffer som blev femma i silverdivisionen förra vintern.
– Jag hoppas kunna prestera bättre i år. Jag ska vara mer lugn och cool men ändå fokuserad. Topp tre ska jag väl kunna vara, säger han optimistiskt.

Med en försäsong i Mellanöstern, där mästerskapet omfattar sex deltävlingar med sammanlagt 16 race, hoppas Christoffer Bergström komma väl förberedd till sin andra säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Debutåret bjöd på både toppar och dalar.
– Det var blandat. En del förarmisstag, men också en del bra insatser med bra speed, summerar han själv.
Placeringsmässigt var hans prestation på Rudskogen den 19 maj den främsta med en fjärde- och en femteplats i racen.
Christoffer hoppas på många liknande insatser i sommar. Potential för att lyckas med det har han utan tvekan.
– Att jag koncentrerar mig på Porsche tror jag kommer att betyda en hel del, både för mig och teamet. Att köra både Porsche och V8 under en och samma tävlingshelg blev jobbigt, medger han.

Som nykomling överraskade Christoffer många gånger. Men ibland blev det fel också. Han testade gränser.
– Med mer erfarenhet, lite coachning och fysträning tror jag på en bra andra säsong i Carrera Cup.
Även om Christoffers och Team Pampas fokus kommer att ligga på Porsche släpper man inte V8 Thunder Cars helt.
– Jag behåller bilen och gör kanske några starter. Västkustloppet i Falkenberg, där Porsche Carrera Cup inte kör, är ett alternativ, säger han.

I Porsche GT3 Cup Challenge Middle East får Christoffer inte bara sällskap av Magnus Öhman. Ytterligare en svensk, Michael Knutzon, är anmäld till mästerskapet som alltså inleds i Bahrain 16-17 november.
Precis som tidigare avgörs mästerskapet i tre klasser i vilka förarna delas in efter kapacitet och erfarenhet. Från och med den här säsongen är klassnamnen: Professional, Pro-AM och Amateur.
Sista deltävlingen i mästerskapet, på Bahrain International Circuit 29-31 mars, avgörs samtidigt som Formel 1 gästar banan.

Kalendern i sin helhet
16-17 november: Dubai Autodrome, Dubai
7-8 december: Bahrain International Circuit, Bahrain
25-26 januari: Dubai Autodrome, Dubai
1-2 februari: Yas Marina, Abu Dhabi
8-9 mars: Bahrain International Circuit, Bahrain
29-31 mars: Bahrain International Circuit, Bahrain

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda