Lindland ProAm-mästare i Porsche Mobil1 Supercup

Roar Lindland kan titulera sig ProAm-mästare i Porsche Mobil1 Supercup. Norrmannen slog vakt om sin ledning när mästerskapet avslutades i Mexiko. Med säsongens sjunde klasseger, samt en tredjeplats, säkrade han titeln före Nicolas Misslin.

I sin comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia slutade Roar Lindland trea bakom Lukas Sundahl och Oscar Palm. I Porsche Mobil1 Supercup och dess ProAm-klass bar det hela vägen till guld för den 41-årige gutten från Lyngdal.
Lindland visade mästartakter redan från start och vann de inledande två deltävlingarna, Barcelona och Monaco. På Red Bull Ring tvingades han dessvärre bryta, men redan i tävlingen därpå, på Silverstone, stod han som segrare igen.
Totalt blev det sju segrar och sammanlagt nio pallplatser på tio race för Lindland. En mer värdig mästare är svårt att hitta.
I Mexiko kunde Lindland bland annat fira segern med Michael Ammermüller, teamkompisen i Lechner Racing som erövrade sin andra raka förartitel i Porsche Mobil1 Supercup.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda