Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl kör Porsche Motorsport Shoot-out!

Växjö-föraren utvald av Porsche Motorsport. Kämpar mot internationellt motstånd om styrning i Porsche Supercup.

Årets mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Lukas Sundahl, har valts ut som den skandinaviska förarrepresentanten i Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out Event. En exklusiv säsongsavslutande tävling som samlar de snabbaste förarna från samtliga Carrera Cup på de största racingmarknaderna världen runt.

Shoot-out-tävlingen körs i Frankrike 30 oktober – 1 november på en bana som av rättviseskäl ännu inte har offentliggjorts. Ingen av deltagarna ska kunna skaffa sig otillåtna konkurrensfördelar genom test- eller simulatorkörning. Förutom racing med Porsche 911 GT3 Cup kommer förarnas tekniska feedback och kommunikativa färdigheter att utvärderas för att vaska fram en så komplett segrare som möjligt.

Lukas Sundahl från Växjö blev mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 efter en mycket dominant säsong. På 14 deltävlingar i Sverige, Norge och Tyskland tog han nio pole position, sex snabbaste varv och tolv pallplatser – med en tredjeplats, två andraplatser och hela nio vinster på sin väg mot mästerskapsseger.

– En fantastisk chans! Jag ser fram mot att mäta mig mot världens bästa Carrera Cup-förare och samtidigt slåss om en möjlighet att förverkliga drömmen om en internationell styrning med Porsche Motorsport, säger Lukas Sundahl.

Shoot-out-deltagarna kämpar om en plats i Porsche Motorsport Junior-programmet och en exklusiv inbjudan till Porsche Mobil 1 Supercup. Det internationella entypsmästerskapet som körs ihop med Formel 1 under Grand Prix-helgerna. Vinnaren får även omfattande finansiell support till sin säsong i Porsche Mobil 1 Supercup.

– Lukas har genomfört en mycket imponerande säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. En härlig prestation som inte har gått Porsche Motorsport obemärkt förbi, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.

– Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out Event är en otrolig chans för en ung talang som Sundahl att visa upp sig på den internationella arenan. Det här är en av de saker som främst lockar snabba förare till vårt mästerskap och Sundahl kommer nu att ställas mot stenhårt motstånd i Frankrike, avslutar Wermelin.

Tidigare skandinaviska deltagare i Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out Event är dubbla världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson (2012-2013). Mästerskapstvåan i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia, Oscar Palm (2014). Danske Supercup-föraren Mikkel Overgaard Pedersen (2015). Samt STCC-föraren Philip Morin (2016-2017).

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda