Steffen-Andre Feet bäste nykomling 2018

Porsche Carrera Cup Scandinavia har inget Rookie-mästerskapet för nya förare. Det utesluter inte att man kan hylla den av årets tio nykomlingar som lyckats bäst under säsongen.
Men bara finalen på Mantorp Park (21-22 september) kvar i kalendern är det ingen tvekan om att norrmannen Steffen-Andre Feet varit lyckosammast.

Feet är sjua i tabellen med ett ganska, för att inte säga solklart, poängavstånd ner till näst bäste nykomling, landsmannen Ole William Nærsnes. Mellan de båda skiljer fyra placeringar och 42 poäng – med 44 kvar att tävla om.

Till Nærsnes försvar ska emellertid påpekas att han kör en Porsche 911 GT3 Cup 991 I medan Feet har den nyare 991 II. Men Nærsnes gör det så bra att han är tvåa i Porsche Approved Cup inför de två sista racen.

25-årige Feet, som bor i Oslo, gick tidigt ut och deklarerade att 2018 i första hand skulle bli ett läroår för hans del. Men det har inte hindrat honom från att prestera på riktigt hög nivå. I de tolv race som avgjorts har han inte bara tagit sig i mål i samtliga, han har dessutom varit bland de tio främsta vid nio tillfällen.
Han främsta resultat hittills är en femte- och en sjätteplats på tyska Nürburgring.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda