Pallplats för Kasi – hoppas på mer regn i finalen

På Rudskogen stod han pall, finländaren Anssi-Jukka Kasi. Efter fem fjärde- och tre femteplatser i Porsche Approved Cup den här säsongen slog han till med en andraplats bakom Roger Hermansen i det andra racet.
– Jag tycker om att köra i regn, våt bana passar mig och min körstil, säger en nöjd Kasi.

Framgången på Rudskogen Motorsenter, där han också nådde en fjärdeplats i det första heatet, var en välkommen framgång efter deltävlingen i Karlskoga där Kasi blev helt utan poäng och tappade lite kontakt med mästerskapets topptrio. Inför sista deltävlingen på Mantorp Park finns en tredjeplats i tabellen inom räckhåll, men då måste finländaren, som tävlar för PWR Racing – Customer Team, troligtvis upprepa sin insats från tävlingen i Norge.
– Hoppas det blir mycket regn då också, säger han med ett leende.

Elfteplatsen totalt i Porsche Carrera Cup Scandinavia i det andra heatet var tangerat säsongsbästa för Kasi. En annan som svarade för årets främsta prestation var Roger Hermansen, som ju blev åttonde man i heat två och därmed också tog sin första seger i Porsche Approved Cup.

Tangerat årsbästa noterades även Mats Ek Tidstrand för när han blev 15:e man i söndagens race på Rudskogen. Starkt gjort med tanke på att han fick bryta det första heatet och att tävlingen var comeback efter hans svåra krasch i Anderstorp tidigare i somras.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda