Exklusiva priser till snabbaste Porsche Carrera Cup-förarna

Finalhelgen i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park avslutades med stor fest och prisutdelning i Porsche Race Lounge. Mest hyllades mästarna Lukas Sundahl och Anton Marklund som förutom segerpokaler också fick ta emot priser för att ha erövrat flest snabbaste varv i Porsche Carrera Cup respektive Porsche Approved Cup.

Lukas Sundahl vann Chopard Fastest Lap Award och fick som tredje förare i det skandinaviska Carrera Cup-mästerskapet ta emot en exklusiv klocka från Porsche Carrera Cup Scandinavias samarbetspartner Chopard. På plats på Mantorp Park för att dela ut priset fanns från Chopard Carl Lindberg, Area Sales Manager Benelux & Scandinavia, men också Daniel Moberg, delägare i Rob Engström, kunglig hovleverantör men anor.
Lindberg och Moberg delade gemensamt ut den exklusiva och dyrbara Chopard Mille Miglia Classic Chronograph som Sundahl fick för att han under säsongen ha bokförts för flest snabbaste varv i tävlingsheat.

Priset är prestigefullt. Varje raceförare strävar efter att vara snabbast på banan. Lukas Sundahl var det i dubbla avseenden den här säsongen.
– Kul att lyckas med båda. Självklart värderar jag mästerskapstiteln högt, men det är också häftigt att jag lyckades vinna Chopard Fastest Lap Award, för den som vinner det priset har ju bevisligen varit snabbast på banan, säger Lukas, som alla framgångar till trots var tillbaka på jobbet som grävmaskinförare hemma i Småland måndag morgon.
– Men chefen gav mig en timmes sovmorgon, jag började klockan sju i stället för sex, och dessutom bjöd han mig på lunch, säger den nye mästaren.
Tidigare pristagare i Chopard Fastest Lap Award är Fredrik Larsson (2016) och Philip Morin (2017).

Men Lukas Sundahl var alltså inte ensam om att föräras ett Fastest Lap Award som avslutning på säsongen. Anton Marklund, mästaren i Porsche Approved, där tävlingsbil en Porsche 911 GT3 Cup (991 I), fick också med sig ett fint extrapris hem till Boliden. Han noterades nämligen för flest snabbast varv i sin klass och vann därmed Porsche Center Fastest Lap Award och en exklusiv cykel, en Porsche Bike RS.
– Klart man är glad över att det här priset, men det var inte helt enkelt att erövra det. I början hade jag tufft motstånd av Lars-Bertil Rantzow och sedan utmanade Hugo Andersson vid flera tillfällen. I något race skiljde det bara någon hundradel mellan oss, i ett annat bara tusendelar, men jag hade marginalerna på min sida och det är jag tacksam för, sa en glad och nöjd Anton.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda