Lindland och Sundahl bland de tio främsta inför Porsche Carrera Cup i Tyskland

Roar Lindland och Lukas Sundahl utmanade sina kollegor i Porsche Carrera Cup Deutschland i fredagens testpass på Nürburgring.
Duon från Carrera Cup Scandinavia slog sig in bland de tio främsta och var bara åtta tiondelar från snabbaste tid som noterades för Porsche Mobil1 Supercup-föraren Jaap Van Lagen.
– Topp tio är bra i ett startfält med 44 bilar och på tyskarnas hemmabana, säger Roar Lindland.

Porsche Carrera Cup Scandinavia-förarna närmade sig sina tyska kollegor tidsmässigt i fredagens testpass, det femte och sista inför helgens tävling på den klassiska, tyska banan.
Allra snabbast var Roar Lindland, tätt följd av Lukas Sundahl. De var åttonde och nionde förare i resultatlistan när passet flaggades av.
– Efter ett mindre lyckat avslutningspass i går satsade vi allt på den set up vi tror på och vi lyckades förbättra oss en hel del, säger en nöjd Lindland.
– Vi närmar oss tyskarna tidsmässigt, men det säger sig självt. Med tidigare erfarenhet av den här banan hade de en bas att stå på från start i torsdags medan vi började från noll.

”Stämde bättre i dag”
Mästerskapsledande Lukas Sundahl, som skuggade Lindland i resultatlistan, var också nöjd med sin insats, även om han inte lyckades lika bra som i torsdagens sista testpass då han gick under 1,30 minuter på varvet.
– Jag tycker att körningen stämde bättre i dag. Jag presterade jämnare tider och är faktiskt lite överraskad över att både jag och Roar var åtta tiondelar efter bäste tysk. Man kanske inte kan säga att vi är nära, men det går åt rätt håll och kan vi vara på samma nivå i morgondagens kval och race får vi vara nöjda, säger smålänningen.

Klar förbättring av Feet
Pontus Fredricsson fortsatte att visa bra fart under fredagen och var trea bland de skandinaviska förarna – och 17:e man totalt. Närmast efter sig hade han Magnus Öhman och femma var Oscar Palm, som inte riktigt fick körningen att stämma.
Christoffer Bergström slutade sexa, ett par tiondelar före Steffen-Andre Feet, som verkligen övertygade. Han sänkte sig rejält jämfört med i går. Norrmannen klockades för 1.31,711, att jämföra med 1.32,549 under torsdagen.

Fler med personbästa
Andra, förutom Lindland och Feet, som presterade personbästa under fredagen var Robin Jensen och Franck Århage.
– Jag tog nog tid överallt, säger Jensen, som kapade över en sekund och som uppenbarligen är på rätt väg.
På två dagar har han fått mycket tid i bilen och känner att han kan lita på både bilen och greppet.
Franck Århage kapade också en del, men nöjer sig inte med det.
– Vi kör på bättre och bättre däck och i morgon kommer det att gå ännu fortare. Jag räknar med att kapa en sekund och siktar på 1.32,3, säger han bestämt.
Århage kör Porsche Approved Cup där han i konkurrens med fem förare var fyra i fredagens test. Toppade den listan gjorde Anton Marklund, som med sin tid var nionde man totalt i Carrera Cup Scandinavia-startfältet. Ole William Nærsnes var tvåa och Hugo Andersson trea.

Tufft kval och race väntar
I morgon lördag börjar allvaret för Carrera Cup-förarna på Nürburgring. Halv tio kvalar Porsche Carrera Cup Scandinavia följd av det tyska mästerskapet. Några timmar senare möts alla förare i ett gemensamt race, det första av två. Det andra körs på söndag.
– Morgondagen blir nog en helt annan story, tror Lindland, som vet de tyska förarnas kapacitet eftersom han möter många utav dem i Porsche Mobil1 Supercup.
– De är snabba och dessutom är det en fördel för dem att kvala efter oss då banan kommer att vara snabbare. Hur mycket är svårt att säga, men det kommer att göra en hel del, säger norrmannen.

Missa inte TV-sändningen
Båda Carrera Cup-racen från Nürburgring kommer att direktsändas i Viasat Sport och på www.viaplay.se/sport och kommenteras av kanalens Formel 1-experter Jan Blomqvist och Björn Wirdheim.
– Vi är jätteglada över att vi, i samarbete med Viasat, kan erbjuda alla svenska racingfans möjligheten att se tävlingarna från Nürburgring live. Extra kul är det självklart att sändningarna kommer att kommenteras av två riktiga proffs, Janne Blomqvist och Björn Wirdheim, säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige.

Resultat.
Officiellt test Porsche Carrera Cup Scandinavia, Nürburgring, Tyskland, 3 augusti.

1) Roar Lindland, Porsche Performance Team Norway, 1.30,233
2) Lukas Sundahl, Sundahl Racing, 1.30,260
3) Pontus Fredricsson, Tornfrakt Racing, 1.30,626
4) Magnus Öhman, Mtech Competition, 1.30,896
5) Oscar Palm, Oscar Palm Motorsport, 1.31,190
6) Christoffer Bergström, Team Pampas, 1.31,552
7) Steffen-Andre Feet, Feet Racing, 1.31,711
8) Mats Karlsson, Brink Motorsport, 1.32,028
9) Anton Marklund, Marklund Motorsport, 1.32,120 (1 Approved Cup)
10) Thomas Karlsson, Mtech Comtetition, 1.32,260
11) Ole William Nærsnes, Jaffa Racing, 1.32,295 (2 AC)
12) Hugo Andersson, PWR Racing – Customer Team, 1.32,451 (3 AC)
13) Robin Jensen, Just Racing, 1.33,131
14) Franck Århage, Århage Racing, 1.33,381 (4 AC)
15) David Lefévre, Oscar Palm Motorsport, 1.33,966 (5 AC)
16) Anssi-Jukka Kasi, PWR Racing – Customer Team, 1.35,060 (6 AC)

Snabbaste tid, totalt: Jaap Van Lagen, 1.29,407

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Nürburgring, Tyskland 4-5 augusti
Lördag 4 augusti

Kl 09.25-09.45: Kval Porsche Carrera Cup Scandinavia
Kl 09.50-10.10: Kval Porsche Carrera Cup Deutschland
Kl 14.50: Race 1 (20 varv/30 min)

Söndag 5 augusti
Kl 11.45-12.15: Race 2 (20 varv/30 min)

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda