Porsche Carrera Cup Scandinavia live i Viasat och Viaplay – kommenteras av F1-experterna Blomqvist och Wirdheim

Nästa helg körs Porsche Carrera Cup Scandinavia på Nürburgring i Tyskland.
Tävlingen kommer att direktsändas i Viasat Sport och på www.viaplay.se/sport och kommenteras av kanalens Formel 1-experter Jan Blomqvist och Björn Wirdheim.

Årets fjärde deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs på Nürburgring 3-5 augusti och arrangeras i samarbete med Porsche Carrera Cup Deutschland. I ett startfält på totalt 44 bilar kommer 16 från det skandinaviska mästerskapet.

Den unika fartfesten på Nürburgrings Sprintstrecke – en något nerkortad variant av GP-banan – kommer att TV-sändas live i Viasat Sport och på www.viaplay.se/sport.
– Vi är jätteglada över att vi, i samarbete med Viasat, kan erbjuda alla svenska racingfans möjligheten att se tävlingarna från Nürburgring live. Extra kul är det självklart att sändningarna kommer att kommenteras av två riktiga proffs, Janne Blomqvist och Björn Wirdheim, säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige.

Uppskattade F1-kommentatorn Blomqvist har tidigare engagerats av Porsche Sverige i olika sammanhang och så sent som i mitten på juni tävlade Björn Wirdheim i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Den tidigare Formel 3000-mästaren och test- och reservföraren i Formel 1 körde Porsche Sveriges gästbil i Anderstorp där han nådde en femte- och en tredjeplats.

Racen på Nürburgring, där alltså förarna i det tyska och skandinaviska Carrera Cup-mästerskapen ställas mot varandra, avgörs enligt följande:
Lördag 4 augusti kl 14.50: Race 1
Söndag 5 augusti kl 11.45: Race 2

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda