Laddat toppmöte när Lindland lämnar klartecken för start i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp

Nu är det klart: Roar Lindland kör kommande helgs deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp. Men han får passa sig. Mästerskapsledande Lukas Sundahl är nämligen fortfarande sur på norrmannen efter incidenten senast på Rudskogen.
– Roar ska inte få det lätt resten av säsongen, säger nämligen smålänningen inför tävlingen på hemmaplan.

Det var i omstarten, i slutet på det andra racet på Rudskogen Motorsenter, som Lindland och Sundahl stötte ihop i kamp om ledningen. Sundahl försökte bromsa sig förbi Lindland i den första kurvan efter start- och målrakan, men hamnade utanför banan, snurrade och tappade ända ner till nionde plats.
– Jag tycker att jag var tillräckligt långt uppe på honom, hade min framskärm vid hans dörrhandtag. Då vek han in och gav mig ingen plats, säger Sundahl.
Lindlands bild av incidenten är en annan. Han fick dessutom rätt hos tävlingsledningen som valde att fria honom.
Sundahl var ordentligt irriterad efter målgång och trots att det är över tre veckor sedan händelsen har han inte kommit över den.
– Så arg som jag var då har jag nog aldrig varit i hela mitt liv. Och jag är fortfarande sur på Roar. Han ska inte få det lätt resten av säsongen.

”Han ska få en fight”
Sundahl har självklart inga avsikter att på ett osportsligt sätt möta norrmannen på Anderstorp Raceway.
– Nej, men försöker han ta sig förbi kommer han att få det tufft. Han ska få en fight, försäkrar 21-åringen från Växjö, som inte ångrar omkörningsförsöket på Rudskogen, trots att det kostade honom många värdefulla poäng.
– Självklart är mitt mål att köra hem mästerskapet, men när jag är på banan ska jag vinna och får jag en chans att köra om tar jag den. Det kommer jag att göra i Anderstorp också, säger Sundahl som trots niondeplatsen i Norge inlett säsongen starkast av alla i mästerskapet.
Hittills har det blivit två segrar och en andraplats.
I tidigare besök i Anderstorp har Sundahl haft svårt att få till det resultatmässigt, men i fjol imponerade han med en seger och en andraplats. Ett trendbrott på hemmabanan som smålänningen inte har som någon given favorit i kalendern.
– Nej, faktiskt inte, men mitt facit i fjol var inte så tokigt, säger han.

Skulle inte ha åkt Anderstorp
Roar Lindland har inte tävlat på Anderstorp Raceway sedan 2012. Egentligen skulle det inte ha blivit någon start i år heller. I norrmannens ursprungliga planer ingick inte ett besök på ”Mossen”.
– Men nu är det klart att vi kommer och självklart ser jag fram emot att få tävla där igen, säger Lindland.
Det är framgångarna – seger och andraplats – senast på Rudskogen som ligger bakom Porsche Norges beslut att starta Lindland även i årets tredje deltävling. Norrmannen är trea i mästerskapet, elva poäng bakom ledande Sundahl och sex efter andreplacerade Oscar Palm.
– Det gick inte lika bra för oss i premiären på Ring Knutstorp. Där var det mycket nytt för oss och vi var ärligt talat lite off, medger han.
I Anderstorp hoppas Lindland hänga med betydligt bättre, precis som på Rudskogen Motorsenter.
– Vi kommer till Anderstorp med bra självförtroende i teamet och ska göra vårt bästa för ett nytt toppresultat. Jag lovar att gasa och så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Bra för toppstriden
Lindland är imponerad av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med flera års erfarenhet av Porsche Mobil1 Supercup och franska Carrera Cup vet han vad han talar om.
– Det är ett jättebra mästerskap med stort startfält och hög klass på förarna.
Bland de sistnämnda räknar han givetvis in Lukas Sundahl, som alltså fortfarande har ett litet horn i sidan till norrmannen efter händelsen på Rudskogen.
– Det låter bra för mästerskapet, skojar Lindland som anser att hans agerande inte bröt mot reglerna.
Däremot tycker han att det som hände på Rudskogen var positivt för Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Det gjorde det ännu mer spännande i toppen på tabellen, säger han med ett leende.

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia
Anderstorp Raceway 15-17 juni
Fredag 15 juni

Kl 17.00: Test, 30 min

Lördag 16 juni
Kl 10.25: Test, 30 min
Kl 15.10: Kval, Q1, 17 min
Kl 15.32: Kval, Q2, 8 min

Söndag 17 juni
Kl 11.00: Race 1, 20 min
Kl 14.40: Race 2, 20 min

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda