Silver till Öhman i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East

Magnus Öhman slutade tvåa i silverkategorin när Porsche GT3 Cup Challenge Middle East avslutades på Bahrain International Circuit i helgen.
– Jag är nöjd med min slutplacering och prestation i mästerskapet. Nu åker jag hem och laddar för Porsche Carrera Cup Scandinavias officiella test på Rudskogen i Norge på lördag, hälsar Öhman från Bahrain.

Magnus Öhman kom till den sista deltävlingen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East som tvåa, bara tre poäng från ledande Khalid Al Wahaibi från Oman.
Tätt bakom sig i tabellen hade Öhman ett koppel förare – däribland Christoffer Bergström – alla med chans att på titeln eller medalj.
Öhman hade inget helt perfekt kval – startade från nionde ruta totalt i det första av helgens båda heat – men gjorde ett bra race där han blev femma i klassen och åtta totalt.
– Jag hade Wahaibi närmast bakom mig och tog därmed i en poäng på honom.
Inför sista racet fattades alltså två poäng för en ny titel i mästerskapet. Öhman vann bronskategorin förra året.
Men epilogen blev inte vad Öhman hade hoppats på, trots att han startade före Wahaibi.
– Jag höll honom bakom mig till kurva sju. Där kolliderade två förare och det var bilar överallt. Jag lyckades nästan ta mig igenom när jag blev påkörd i utgången och blev knuffad in i muren, berättar Öhman som tvingades bryta medan Wahaibi kunde fortsätta mot andraplats i klassen och silvertiteln.
– Han körde bra och även om jag hade kunnat fullfölja racet hade jag troligtvis inte tagit tillräckligt många placeringar för att erövra de poäng som krävdes för titeln, medger Öhman.
Jämte andraplatsen i silverkategorin fick Öhman även med sig en andraplats i teammästerskapet hem. Den erövrade han med Christoffer Bergström, som slutade femma i silverklassen efter en krasch och en fjärdeplats i avslutningen på Bahrain International Circuit.
Öhman och Bergström tävlar båda för Mtech Competition.
Mästare totalt i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East 2017/2018 blev Al Faisal Al Zubair från Oman. Öhman slutade sexa och Bergström bokfördes för en nionde plats i mästerskapstabellen.

Tredje svensk i mästerskapet, Michael Knutzon, slutade femma i bronskategorin.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda