Spännande avslutning väntar Öhman och Bergström i Porsche GT3 Cup Middle East

Magnus Öhman och Christoffer Bergström är kvar på medaljplats i silverdivisionen efter helgens deltävling i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
Inför mästerskapsavslutningen 7-8 april är det stenhårt i toppen på tabellen. Bara elva poäng skiljer de fem främsta förarna åt.

Säsongens nästa sista deltävling – den andra av totalt tre på Bahrain International Circuit – blev visserligen ingen succé för någon av de båda svenskarna, men deras insats räckte ändå till för att de ska ha både titel- och medaljchans i finalen.
– Jag toppar visserligen tabellen, men efter finalen ska de två sämsta resultaten för alla förare räknas bort och gör man det redan nu är jag tvåa, tre poäng bakom Khalid Al Wahaibi, säger Öhman som i helgens deltävling nådde femte och sjätte plats i de båda racen.
I det första heatet var han på väg mot klasseger när han som oskyldigt offer drogs med i en kollision mellan två andra förare.
– Jag blev påkörd och efter den incidenten kom jag iväg som sista bil i hela fältet, säger Öhman, som trots besvikelsen körde upp sig till tionde plats totalt och femma i klassen.

I det andra heatet, där Öhman inte hade en lika bra startposition som i det första, fastnade han inledningsvis bakom långsammare bilar, kom om för sent och blev elfte man totalt och sexa i klassen.
21 poäng var visserligen Öhmans sämsta poängskörd i en deltävling den här säsongen, men i de händelserika racen var han faktiskt den ende av toppförarna i silverklassen som tog poäng i båda.
Christoffer Bergström var en av dem som fick en nolla. Efter en fjärdeplats i det första heatet – där han faktiskt blev bestraffad och fick starta sist i det andra – slog han sönder vänster hjulupphängning bak och tvingades bryta. Bergström fick nöja sig med 13 poäng, lika få som 17-årige Khalid Al Wahaibi från Oman.

Inför den sista deltävlingen, som avgörs ihop med Formel 1 på Bahrain International Circuit 7-8 april, är det stenhårt bland de fem främsta förarna i silverklassen. Om man redan nu räknar bort varje förares två sämsta resultat toppar Al Wahaibi på 110 poäng, tätt följd av Öhman, Bergström, Isa S. Al Khalifa och Saul Hack. Totalt skiljer det som sagt bara elva poäng mellan dem.
– Nu gäller det verkligen att försöka knyta ihop säcken. Först i mål i de båda heaten är det som gäller för den som vill kunna åka hem med klassegern, säger Öhman, som hoppas att han i titeljakten åtminstone ska ha en liten fördel gentemot Al Wahaibi.
– Det har visat sig att han behöver en hel del tid för att få upp tävlingstempot. När vi kör ihop med Formel 1 blir det betydligt mindre testtid än det exempelvis var inför den senaste deltävlingen. Det hoppas jag ska vara en fördel för mig.

I teammästerskapet tappade Öhman och Bergström, som båda tävlar för Mtech Competition, ledningen till Frijns Structural Steel ME. Inför avslutningen är svenskduon 15 poäng efter.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda