Svenskduo utan fart missade pallen i Abu Dhabi

Magnus Öhman och Christoffer Bergström blev något överraskande utan pallplatser i silverdivisionen när Porsche GT3 Cup Challenge Middle East kördes på Yas Marina i Abu Dhabi.
– Vi fick inte till någon fart den här helgen, varken i kvalen eller racen, konstaterar en besviken Magnus Öhman.

Med dubbla femteplatser för Öhman och en fjärde- och sjätteplats för Bergström i de båda kvällsracen blev inte poängskörden den förväntade för de svenska Porsche Carrera Cup-förarna i den fjärde av sex deltävlingar i mästerskapet.
– Konkurrenterna tog desto fler poäng och nu har det hårdnat till ordentligt i toppen på tabellen.
Öhman leder visserligen fortfarande, men Khalid Al Wahaibi, som var etta och två i Abu Dhabi, är nu bara tre poäng bakom. Han gick dessutom om Bergström, som från sin tredjeplats har åtta poäng upp till Öhman inför de två sista deltävlingarna, som båda avgörs i Bahrain.
– Nu gäller det både för mig och för Bergström att göra bra resultat i de tvåa avslutande deltävlingarna om vi vill vara med och slåss om de främsta positionerna i silverdivisionen, säger Öhman.
Toppresultat krävs dessutom för att svenskarnas team, Mtech Competition, ska behålla sin tätposition i teammästerskapet. Där är nu Frijns Structural Steel ME bara fem poäng efter.
Det faktum de avslutande deltävlingarna avgörs på Bahrain International Circuit (16-17 mars och 7-8 april) skänker Öhman viss tröst.
– Det brukar gå rätt bra för mig där, konstaterar han.
I Abu Dhabi hade Öhman och Bergström för första gången engagerat Edward Sandström som förarcoach. Även om inte resultaten i racen blev de förväntade var de nöjda med Sandströms insats och både hoppas att han kan stötta dem på plats även i de två kvarvarande deltävlingarna.
– Förhoppningsvis kan vi även få till ett samarbete med Edward när Porsche Carrera Cup Scandinavia-säsongen drar igång hemma.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda