Perfekt start för Öhman i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East

Från mästare i bronsklassen till ledning i silver. Magnus Öhman fick en perfekt start på Porsche GT3 Cup Challenge Middle East när säsongen 2017/2018 tog sin början i Bahrain.
Efter klasseger och andraplats i de båda racen toppar Öhman tabellen – före teamkompisen och landsmannen Christoffer Bergström!

Magnus Öhman har gjort till vana att köra Porsche GT3 Cup Challenge Middle East under vinterhalvåret. När årets mästerskap tog sin början på Bahrain International Circuit var han en av 17 förare till start.
Öhman fann sig snabbt tillrätta i nya generationen av Porsche 911 GT3 Cup (991 II) och var riktigt vass på ”försäsongstesterna” dagarna innan premiären och på de fria testpassen.
– Men i kvalen gick det inte riktigt lika bra. Där fokuserade jag lite för mycket på att jaga tid i stället för på känsla och att köra rätt, säger han och tillägger med ett leende:
– Men det löste sig i racen.

Öhman klassvann det första heatet före Bergström och i det andra slutade de båda svenskarna från Mtech Competition två (Öhman) och trea bakom hemmaföraren Isa S Al Khalifa. Totalt var Öhman sjua i båda racen.
– I det första heatet hade jag alldeles för mycket hjulspinn i starten, men det berodde till stor del på ovanan vid den nya bilen som har mycket mer motor och vridmoment. Så jag tappade ett par gubbar direkt. I det andra racet startade jag bättre, men jag hamnade i ett kaos av bilar så jag tappade ett antal bilar där med. Men i båda racen kunde jag återta positioner och jag är självklart mycket nöjd med min insats. Jag toppar ju klassen efter premiären, säger Öhman som fick ta emot pris för sin andraplats i det andra heatet av tidigare Formel 1-föraren Mark Webber.

Öhman var först med att skriva på för en ny bil i Porsche Carrera Cup Scandinavia till kommande säsong. Efter att ha tävlingskört 991 II ser han fram emot på fortsättningen på Mellanösternmästerskapet och säsongen här hemma, som tar sin början på Ring Knutstorp 4-5 maj.
– Bilen är rolig att köra. Den är mycket mer vrid än 991 I, framförallt ut ur svängarna, så man får ta det lite, lite försiktigare för att inte riskera att få hjulspinn. Men det är en rolig och bra bil. Och snabb. Toppfarten i slutet på rakan på Bahrain International Circuit var 265-266 km i timmen. I fjol hade vi 248-249. På varvet skiljer det nästan två sekunder på bilarna.

I fjol utkämpade Öhman en hård kamp om titeln i bronsklassen med Isa S Al Khalifa. I år tävlar de båda återigen i samma klass och även Bergström har tagit klivet upp i silverdivisionen.
– Efter första helgen skiljer det bara två poäng mellan oss tre. Jag har 28 poäng, Isa S och Christoffer 26 vardera. Det kommer garanterat att bli stenhårt i toppen på klassen, säger Öhman, vars nästa deltävling i mästerskapet avgörs på Dubai Autodrome 8-9 december.
Totalt omfattar GT3 Cup Challenge Middle East sex deltävlingar med två race i varje. Finalen körs tillsammans med Formel 1 i Bahrain 11-12 april nästa år.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda