Sex Porsche Carrera Cup-förare dubblerar med Swedish GT på Mantorp Park

Porsche Carrera Cup blir rikligt representerat i de avslutande racen i Swedish GT. I anmälningslistan inför finalen på Mantorp Park 15-16 september återfinns nämligen sex Carrera Cup-förare.
Bland annat ska Lukas Sundahl, som slåss med Jocke Mangs om titeln i Carrera Cup Scandinavia, dela Porsche Sveriges 911 GT3 (991 gen II) med norske Supercupföraren Roar Lindland.

Men Sundahl är som sagt inte den ende i Carrera Cup-gänget som väljer att dubblera i finalen. Peter Eriksson har varit en flitig gäst i GTA-startfältet under säsongen och kommer troligtvis att återigen dela sin bil med teamkompisen i Team CBC, Oscar Palm.
– Det lutar åt det, säger Palm, som för övrigt är trea i Carrera Cup-tabellen inför finalen i Östergötland.
Palm skuggas av Robin Hansson – sex poäng bakom – som också ska köra Swedish GT i helgen. Hansson ska dela en Ferrari 488 Challenge med Mats Ek Tidstrand.
Start i en liknande Ferrari blir det självklart också för regerande GTA-mästaren Ingvar Mattsson, som toppar GT-tabellen tillsammans med Fredrik Larsson, fjolårets segrare i Porsche Carrera Cup.

Ett inhopp i Swedish GT i säsongens sista deltävling gör även Thomas Karlsson. Tillsammans med Ola Nilsson skördade Falkenbergs-föraren stora framgångar i GTA-klassen 2015 och nu återförenas alltså den framgångsrika duon. Karlsson och Nilsson ska köra den förstnämndes Carrera Cup-bil.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda