Philip Morin spurtade till sig Chopard Fastest Lap Award

Med snabbaste varvtid i de två avslutande racen i Porsche Carrera Cup Scandinavia spurtade Philip Morin (bilden) till seger i Chopard Fastest Lap Award.
På kvällens avslutningsfest i Porsche VIP Lounge fick Morin ta emot priset – en exklusiv klocka från Chopard.

Efter att ha stått över två deltävlingar, till förmån för sin internationella satsning i Porsche Mobil1 Supercup, hade inte Philip Morin någon titelchans inför Carrera Cup-finalen på Mantorp Park.
Ändå hade den 21-årige norrlänningen en hel del att köra för. Han ville självklart avsluta säsongen på bästa sätt ¬– med heatsegrar – och ta den chans som fanns att erövra Chopard Fastest Lap Award, priset till den förare som bokförs för flest snabbaste varv i mästerskapets 14 race.
Och Luleågrabben levererade!
Han var snabbast i torsdagens båda testpass, vann både Q1 och Q2 dagen därpå och avslutade tävlingen med att vinna båda racen från pole position i överlägsen stil!
På sin väg mot segrarna noterades han dessutom för snabbaste varv och spurtade därmed om nye Carrera Cup-mästaren Jocke Mangs i kampen om den åtråvärda och exklusiva klockan. Både Morin och Mangs fick ihop fyra snabbaste varv var under säsongen, varför bästa varvtid i mästerskapets sista heat blev helt avgörande. Allt enligt reglerna.

Slutställning Chopard Fastest Lap Award 2017
1) Philip Morin, Martinet By Almeras, 4 snabbaste varv
2) Jocke Mangs, bennys, 4
3) Lukas Sundahl, Sundahl Racing, 2
3) Robin Hansson, Fragus Motorsport, 2
5) Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, 1
5) Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, 1

Bilder.
Foto: Jakke Röntynen
Foto: Tony Welam/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda