Philip Morin får ny chans att ta sig in i Porsche Motorsport Junior Programme

Han var nära 2016. Nu får han en ny chans. För andra året i rad har Philip Morin nominerats till Porsche Motorsports uttagning om en plats i Porsche Junior Programme och Porsche Mobil1 Supercup 2018.
– Jag är tacksam över att Porsche Sverige och Porsche Carrera Cup Scandinavia på nytt gett mig det här förtroendet, säger Morin inför testen som avgörs på en ännu så länge icke namngiven bana i Europa 25-26 september.

21-årige Philip Morin från Luleå har tillhört toppen i Porsche Carrera Cup Scandinavia de två senaste säsongerna. 2016 var han tvåa bakom Fredrik Larsson och när årets mästerskap nyligen avslutades på Mantorp Park vann Morin båda finalracen. I tabellen slutade han på en femte plats sedan han stått över två deltävlingar till förmån för sin internationella satsning i Porsche Mobil1 Supercup där han tävlat för toppteamet Martinet by Almeras.

Redan i fjol blev Morin nominerad och deltog i Porsche Motorsports shoot-out, som då genomfördes på Lausitzring. Nu får han chansen igen.
– Om det är en fördel eller nackdel att jag varit med tidigare vet jag inte. Jag har funderat en hel del på det faktiskt. Fördelen för mig personligen är att jag vet vad som väntar och hur uttagningen går till. Nackdelen kan givetvis vara att Porsche Motorsport förväntar sig mer av mig eftersom jag deltog i djol, säger Morin, som känner sig mer redo för uttagningen den här gången än 2016.
– Då var mycket nytt för mig. Jag hade väldigt lite internationell erfarenhet och en körstil anpassad för svenska banor. Dessutom hade jag ingen erfarenhet alls av nya Porsche 911 GT3 Cup. Nu har jag kört bilen på internationella banor en säsong och utvecklats mycket. Jag är mer komplett som förare nu är jag var för ett år sedan.

Fjolårets uttagning vanns av Matt Campbell från Australien. Som förare i Porsche Junior Programme har han i år bland annat deltagit i Porsche Mobil1 Supercup där han är trea inför de avslutande två deltävlingarna, som avgörs i Mexiko. Morin är elfte man i samma mästerskap.
– Jag gjorde mig skyldig till några små misstag i fjolårets uttagning. Campbell gjorde ett bättre jobb. Han var bäst där och då och i år har han visat att han är en förare av högsta klass, säger Morin, som själv hade hoppats prestera mer under sin premiärsäsong i Supercupen, vars tävlingar avgörs ihop med Formel 1.
– Jag kör för ett bra team, men vi har haft svårt att hitta rätt med den nya bilen. Vi hamnade lite på hälarna i inledningen på säsongen, men har succesivt jobbat oss framåt. Klart att jag hade högre förväntningar, men tycker ändå att säsongen varit lärorik, säger han.

Erfarenheterna Morin skaffat sig under en ganska hektisk säsong med jobb på hemmaplan och tävlande i två serier kommer han att ta med sig till uttagningen där han kommer att ställas mot andra unga och talangfulla förare från de olika Porsche-mästerskapen runt om i världen.
– Att vinna uttagningen och komma in under Porsche Motorsports vingar skulle givetvis betyda mycket. Man kan se på tidigare förare som tagits in i Porsches juniorprogram hur otroligt mycket det gett dem i form av kunskap, erfarenhet och möjligheter, säger Morin.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda