Lyckad testdag på Rudskogen Motorsenter

Under ledning av Dennis Olsen och Philip Morin testkörde norska förare Porsche 911 GT3 Cup på Rudskogen Motorsenter under tisdagen. Både generation I- och II-modellen av Porsche 991 ställdes till intressenternas förfogande.
Testpasset var det andra inför 2018 års säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia där båda modellerna kommer att ingå.

Flera norska förare nappade på möjligheten att bekanta sig med Porsche 911 GT3 Cup när Porsche Sverige gästade Rudskogen. Efter tre återbud blev det till slut sex förare – erfarna Porsche-förare och yngre talanger – som valde att genomföra testet. Dessutom fanns ett team utan förare på plats för att få mer information om bilarna och Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Norge är en viktig marknad för oss med stort intresse från både importören Porsche Norge och ett antal Porsche Center. Till 2018 tittar vi på att köra två av våra deltävlingar på Rudskogen och det hoppas vi ska bidra till ett ökat intresse för racing, Porsche och Porsche Carrera Cup Scandinavia i Norge, säger Raine Wermelin, chef på Porsche Sverige, som alltså hade engagerat Porsche Supercup-förarna Dennis Olsen och Philip Morin att sköta coachningen under det sju timmar långa testpasset.

Olsen och Morin var emellertid inte de enda internationella motorsportstjärnorna på plats. Bland de som testade bilarna fanns nämligen vasse VM-föraren i rally och rallycross, Henning Solberg, som faktiskt tävlat i det skandinaviska Porsche-mästerskapet – som VIP-förare i en tävling 2005.
– Henning verkade gilla upplevelsen i 911 GT3 Cup. Vore roligt att få se honom köra Porsche Carrera Cup Scandinavia i framtiden, säger Wermelin, som tyckte testdagen var lyckad och som har höga ambitioner med mästerskapet 2018.
– Vår målsättning är att ha 20 bilar på gridden nästa säsong, tio stycken nya 991 II och lika många 991 I i Approved Cup. I flera av bilarna hoppas vi få se norska förare.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda