Från rally-VM till Porsche Carrera Cup – Mads Östberg gästförare i finalen

15-16 september är det final i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. Ett av säsongens stora samtalsämnen bland förare, team och fans har varit Porsche Sveriges satsning på internationellt meriterade gästförare i serien.
Till finalen kommer norske VM-föraren i rally, Mads Östberg.

Under året har publiken fått se formelbilssensationen Felix Rosenqvist, WRC-föraren Andreas Mikkelsen, GT-racingstjärnskottet Victor Bouveng och standardvagnslegendaren Richard Göransson utmana det ordinarie startfältet.
– Titta på de samlade meriterna hos våra gästförare säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige. Segrar i WRC, segrar i Formula E, dubbla F3-titlar, klasseger i Nürburgring 24-timmars, fem mästerskapstitlar i Scandinavian Touring Car Championship. Det här är en målmedveten satsning för att bygga svensk racing.

I tio av hittills tolv avverkade deltävlingar har det funnits gästförare med i startfältet.
– Det ger vår publik chansen att se internationellt etablerade motorstjärnor tävla på hemmaplan. Dessutom får våra ordinarie förare en unik chans att mäta sig mot några av motorsportens storstjärnor. Framgång föder framgång, fortsätter Wermelin.
Kommande finalhelg är det dags för ännu ett spännande namn att ta plats i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911.
– Vi är stolta att presentera norske WRC-föraren Mads Östberg som gästförare i årets final av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Mads är en supersnabb förare med fina internationella meriter på sitt CV.

Norrmannen, som till vardags kör i WRC och har en VM-seger under bältet, stortrivs med att tävla i Sverige.
– Att bli inbjuden att köra finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia är stort och spännande. Jag kommer att göra allt för att ge seriens ordinarie förare en hård match, säger Mads Östberg.
I årets Swedish Rally blev han publikfavorit efter segern i Colins Crest Award. Han hoppade hela 44 meter på det världsberömda krönet längs Vargåsen-sträckan. Bara en meter från rekordet.
– Jag älskar utmaningar och laddar alltid stenhårt när jag tävlar i Sverige! Oavsett om jag kör på snö eller asfalt, säger
Östberg

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda