Internationellt stjärnskott till Porsche Carrera Cup Scandinavia

I helgen avgörs motorsportklassikern Västkustloppet i Falkenberg. Porsche Carrera Cup Scandinavia går in i en avgörande fas och Porsche Sverige nominerar ännu en högintressant gästförare, GT-stjärnan Victor Bouveng.

7-9 juli befinner sig hela den svenska racingeliten i Halland för en stor svensk motorsportklassiker. Västkustloppet har körts sedan 1950-talet och från 1967 avgörs tävlingarna på supersnabba Falkenbergs Motorbana.
För förare och team i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir det det fjärde deltävlingen i årets mästerskap som håller på att utvecklas till en av de tätaste i seriens historia. Endast nio poäng skiljer de tre främsta förarna.
– Det har varit hård och intensiv racing hela säsongen, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.
– Det är otroligt jämnt i toppen och omöjligt att förutse vem som kommer att vinna. Precis som det ska vara.
Philip Morin som även kör i den internationella upplagan Porsche Mobil1 Supercup leder mästerskapet på 103 poäng före Jocke Mangs (96 poäng). Trea är Lukas Sundahl (94 poäng).

Satsningen på att bjuda in internationellt meriterade gästförare till Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter. Hittills under 2017 har publiken fått se en av världens snabbaste formelbilsförare, Felix Rosenqvist, som dominerade premiärhelgen på Ring Knutstorp. I den senaste deltävlingen på norska Rudskogen Motorsenter kom Andreas Mikkelsen, en av världens högst rankade rallyförare, till start.
Kommande helg är det dags för ett nytt spännande namn att ta plats i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911. 21-årige Victor Bouveng är ett nytt stjärnskott inom internationell GT-racing. Till vardags kör han i International GT Open, ett av de snabbaste och mest mångfacetterade sportvagnsmästerskapen som avgörs på sju legendariska Formel 1-banor runt om i Europa.
– Det här ska bli superkul! En fantastisk utmaning att få köra Porsche Carrera Cup Scandinavia och extra spännande eftersom det är mitt första bilrace i Sverige. Jag kommer att satsa hårt och njuta av helgen, säger Bouveng.

Uppsala-föraren kommer till Västkustloppet i toppform. De senaste tävlingshelgerna på Paul Ricard i Frankrike och Hungaroring i Ungern har han tagit två fina segrar. Framgångarna gör honom till en het kandidat för vinst även på Falkenberg denna helg.
– Det är många snabba förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia så jag går in ödmjukt i helgen. Självklart siktar jag på att slåss längst fram! Vad som helst kan hända, avslutar Bouveng.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda