Samlad Hansson redo för nästa utmaning i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Han visste i stort sett inget om Alastaro Circuit innan han kom till Finland.
På färjan hem hade han med sig två segerpokaler!
Nu väntar en ny och för Robin Hansson obekant bana. Till helgen tävlar han i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen Motorsenter i Norge.
– Jag vet inget om Rudskogen heller, men det ska väl lösa sig, säger 20-åringen från Kullavik.

I Finland för två veckor sedan gjorde Robin Hansson sin hittills bästa tävling i Porsche Carrera Cup. Han vann båda racen, kvalade tvåa och etta och klockades för snabbaste varvtid i det första heatet.
Efteråt var han nöjd, men framförallt lugn. Inga stor gester, inga rubrikmässiga uttalanden. Inför säsongen tredje deltävling i mästerskapet är Hansson lika samlad som efter dubbelsegern i Alastaro.
– Jag fokuserar på varje enskilt race, försöker göra det bästa av situationen, men framförallt försöker jag ha kul, säger han.

Glädjen ville inte riktigt infinna sig under premiären på Ring Knutstorp. Det är en bana som Hansson alltid haft det lite svårt på och han fick nöja sig med femte och sjätte plats.
– Tävlingen på Knutstorp handlade det mest om att bara ta sig igenom. Alastaro gillade jag bättre och jag hoppas och tror att Rudskogen, som också är lite större, ska vara en bana som passar mig.
Insatsen i Finland lyfte Hansson från femte till andra plats i tabellen. Inför deltävlingen i Norge är han bara tre futtiga poäng bakom Philip Morin i Cirkus Karlsson Racing.
– Men hur jag ligger till i tabellen struntar jag i just nu. Jag brydde mig inte om det inför tävlingen i Finland och gör det inte nu heller. Det kanske är nyckeln, att inte bry sig så mycket, resonerar han.

Hansson har hela tiden tillhört det koppel av förare som i förhandssnacket pekats ut som en het titelkandidat. Han levde inte riktigt upp till de förväntningarna i premiären, men i Alastaro levererade han med råge. Med fem deltävlingar kvar i mästerskapet – Rudskogen, Falkenberg, Karlskoga, Anderstorp och Mantorp – finns det en hel del som talar för Hansson. Han säger det inte rakt ut själv, men konstaterar:
– Det är bara banor kvar som passar mig.

Efter två deltävlingar i Porsche Carrera Cup är det lika tätt i toppen som många hade förutspått. Mellan de fem främsta (Philip Morin, Robin Hansson, Jocke Mangs, Lukas Sundahl och Oscar Palm) skiljer endast 18 poäng. Bakom kvintetten skuggar Pontus Fredricsson, som i likhet med teamkompisen Hansson gjorde sin bästa Carrera Cup-tävling i Finland. Fyra i båda race blev hans imponerande facit. Kanske kommer första pallplatsen på Rudskogen där Carrera Cup kör tester och kval lördag 3 juni och två race dagen därpå?

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Rudskogen Motorsenter 3-4 juni.
Lördag 3 juni

Kl 10.55: Test Porsche Carrera Cup (45 min)
Kl 14.10: Test Porsche Carrera Cup (45 min)
Kl 16.45: Kval Porsche Carrera Cup (30 min)

Söndag 4 juni
Kl 10.40: Warm up Porsche Carrera Cup (10 min)
Kl 12.45: Grid Show Porsche Carrera Cup (15 min)
Kl 13.15: Race 1 Porsche Carrera Cup (20 min)
Kl 15.15: Race 2 Porsche Carrera Cup (20 min)

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda