Norges hetaste racerförare gör Andreas Mikkelsen sällskap i Porsche Carrera Cup

Nu står det klart att Andreas Mikkelsen får sällskap av en stekhet landsman i helgens Porsche Carrera Cup-race på Rudskogen i Norge.
Klart för ett inhopp i mästerskapet är nämligen Dennis Olsen, toppförare i Porsche Mobil1 Supercup och Porsche Carrera Cup Tyskland.

Porsche Carrera Cup-deltävlingen på Rudskogen Motorsenter i norska Rakkestad 3-4 juni blir en riktig höjdare. I årets hittills största startfält återfinns två av norsk motorsports hetaste och mest intressanta förare just nu:
• Fjolårets VM-trea i rally, Andreas Mikkelsen, 27 år, kör Porsche Sveriges gästbil, Porsche 911 GT3 Cup, med startnummer 911.
• Backad av Porsche Norge gör 21-årige Dennis Olsen, tvåa i Porsche Mobil1 Supercup och ledare av Porsche Carrera Cup Tyskland, ett inhopp i mästerskapet.
De båda norrmännens medverkan i deltävlingen blir en spännande krydda för publiken och en härlig utmaning för de ordinarie förarna i mästerskapet.

Förutom sin start i Porsche Carrera Cup är Andreas Mikkelsen högaktuell inför sin comeback i WRC. Helgen efter tävlingen på Rudskogen kör Mikkelsen nämligen VM-rallyt på Sardinien där han gör ett inhopp för Citroën.
– Jag ser fram mot två utmanande race i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen. Det blir en perfekt uppvärmning före det tuffa VM-rallyt på Sardinien, säger Mikkelsen inför sin Carrera Cup-debut.

Från början var det tänkt att Dennis Olsson, som ingår i Porsche Motorsports omfattande och professionella juniorprogram, skulle ha kört en Porsche Cayman GT4 på Rudskogen, men eftersom GT-klassen strukits blir det en Carrera Cup-start för den talangfulle gutten i stället.
– Det blir faktiskt första gången jag tävlar med bil i Norge. Jag har bara kört gokart på hemmaplan tidigare, säger Olsen, vars form tycks vara på topp.
På sju starter hittills i Supercupen och tyska Carrera Cup den här säsongen har Olsen stått på pallen i samtliga! Tre av fyra race i Porsche Carrera Cup Tyskland har han dessutom vunnit!

Mikkelsen och Olsen blir inte de enda norrmännen i det 18 bilar stora och starka startfältet på Rudskogen. Gäststarter i var sin Porsche 911 GT3 Cup (997) gör nämligen Thomas Solberg, Ole William Nærsnes och Per Christian Wiencke.

Porsche Carrare Cup Scandinavia
Poängställning i mästerskapet efter fyra deltävlingar.

1) Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing, 73
2) Robin Hansson, Fragus Motorsport, 70
3) Jocke Mangs, bennys, 62
4) Lukas Sundahl, Sundahl Racing, 60
5) Oscar Palm, Team CBC, 55
6) Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, 46
7) Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, 38
8) Anton Marklund, bennys, 32
9) Thomas Karlsson, Mtech Competition, 25
10) Magnus Öhman, Mtech Competition, 24
11) Anssi-Jukka Kasi, PWR Racing Customer Team, 17
12) Mats Karlsson, Cirkus Karlsson Racing, 13
13) Ingvar Mattsson, Mattsson Motorsport, 7
14) Peter Eriksson, Team CBC, 0

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017
Race 1-2: Ring Knutstorp, 5-6 maj
Race 3-4: Alastaro (Finland), 20-21 maj
Race 5-6: Rudskogen (Norge), 3-4 juni
Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg, 8-9 juli
Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga, 12-13 augusti
Race 11-12: Anderstorp, 2-3 september
Race 13-14: Mantorp Park, 15-16 september

Bilder.
Foto: Porsche AG/Hoch Zwei
Foto: Jerker Johansson

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda