Le Mans – en drömstart för Philip Morin

I helgen avgörs världens största sportvagnsrace, Le Mans 24-timmars och Porsche jagar sin tredje raka seger.
I Porsche Carrera Cup, som också körs på legendariska La Sarthe-banan, kommer Philip Morin till start.

Den 17-18 juni avgörs 2017 års upplaga av världens största sportvagnsrace 24-timmars i Le Mans. Efter totalsegrar 2015 och 2016 har Porsche siktet inställt på hattrick. Den legendariska sportvagnstillverkaren finns på plats med en stark laguppställning och två 919 Hybrid i LMP1-H-klassen. Den ena bilen körs av Neel Jani, André Lotterer och Nick Tandy. I den andra återfinns Timo Bernard, Earl Bamber och Brendon Hartley.

Under 24-timmarshelgen avgörs även en av årets mest spännande Porsche Carrera Cup-tävlingar på den 13,6 kilometer långa banan. Det är ett race som blir särskilt intressant för alla svenska racingfans eftersom Luleå-sonen Philip Morin kommer till start.
– Det är varje racingförares dröm att få tävla på Le Mans! Att få köra på samma asfalt som Jacky Ickx och Derek Bell i en Porsche, det märke som har rekordet för flest antal segrar i 24-timmarstävlingen, är ett fantastiskt ögonblick i min karriär, säger Morin, som leder Porsche Carrera Cup Scandinavia efter tre deltävlingar.

Mästerskapet på hemmaplan kombinerar Morin med den internationella Porsche Mobil1 Supercup som körs tillsammans med Formel 1. Där, och på Le Mans, kör Philip Morin för Martinet By Almeras.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda