Rantzow, Öhman och Karlsson i Masters Cup

Det var Mtech Competition-trion Lars-Bertil Rantzow, Magnus Öhman och Thomas Karlsson på de tre främsta platserna i båda racen i Masters Cup på Alastaro Circuit.

Rantzow stod återigen i en klass för sig. Precis som i premiären på Ring Knutstorp erövrade han inte bara båda segrarna utan även bonuspoängen för pole position och snabbaste varv.
Totalt blev de två sjundeplatser för den snabbe skåningen, som var den ende Masters-föraren som lyckades avancera till den andra kvalomgången, Q2.
I racen hade Rantzow en bit upp till de allra främsta på banan där han 2014 tog sin första seger i Porsche Carrera Cup.
– De är snabba i täten. Åldern börjar nog ta ut sin rätt, säger den 57-årige gentlemannen med ett leende.

I premiären i Skåne delade Mats ”Snickar-Matte” Karlsson och Thomas Karlsson på andraplatserna. Då var Magnus Öhman fyra i båda racen, men i Finland tog han revansch. Öhman, som såg ut att trivas på Alastaro Circuit, bokfördes nämligen för dubbla andraplatser och tog viktiga poäng i kampen om silverpositionen i Masters Cup.
Thomas Karlsson, trea i båda heaten på finsk mark, är fortfarande tvåa bakom Rantzow i tabellen, men inför den tredje deltävlingen, som avgörs i norska Rudskogen 3-4 juni, är hans försprång på Öhman endast två poäng.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda