Morin och Mangs i delad ledning efter premiären

Philip Morin och Jocke Mangs toppar Porsche Carrera Cup Scandinavia efter premiären på Ring Knutstorp. De samlade båda på sig 37 poäng i årets första deltävling där gästföraren Felix Rosenqvist vann båda racen.
Tabelltrea är Lukas Sundahl, som blev tvåa bakom Rosenqvist i lördagens avslutande race.

Felix Rosenqvist levde upp till högst ställda förväntningar när han fick chansen i Porsche Sveriges 911 GT3 Cup i premiären. Den internationellt meriterade smålänningen vann båda racen, men som inhoppade gästförare får han inte räkna poäng i mästerskapet.
De slogs i stället startfältets ordinarie mästerskapsförare om och bäst lyckades fjolårets mästerskapstvåa och trea, Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing och Jocke Mangs från team bennys. Morin blev tvåa och fyra, Mangs dubbeltrea.
– Delad ledning i mästerskapet är helt okey, men vi klantade till oss i kvalet och det förstörde en hel del för oss den här helgen. Även om jag fick maximal poängutdelning i fredagens race hade jag självklart önskat att jag startat längre fram och haft en möjlighet att utmana Rosenqvist. I dag hade vi en hel del strul med bilen. Jag provade det mesta, men kunde inte åka fortare än vad jag gjorde, sa Morin.

Jocke Mangs lämnade också Skåne tämligen belåten.
– I fredags körde vi däcken för varma och jag fick kämpa för att komma i mål, men i dag så hade jag bra fart, följde Lukas och Felix och kände inledningsvis att jag kunde attackera. Men sedan insåg jag att jag inte skulle komma någon vart. Jag lade mig där och körde på 99 procent och tänkte på poängen i första hand, summerade Mangs.

Lukas Sundahl kvalade tvåa till båda racen, men med för högt däcktryck på upptorkade bana ”eldade” han upp sina regndäck i fredagens race och tappade från andra till sjätte plats.
I det andra heatet gick det betydligt bättre. Andraplatsen innebar max utdelning i poängtabellen, men helt nöjd med att bli tvåa var han inte. Vid ett tillfälle blinkade Sundahl med ljuset som en signal till Rosenqvist att han ville förbi.
– Ja, man måste ju försöka, sa Sundahl, skrattade och tillade:
– Självklart insåg jag att jag skulle få fulla mästerskapspoäng även om jag blev tvåa bakom Felix, men när man har hjälmen på sig vill man verkligen vinna. Även om jag inte var först över mållinjen i dag tycker jag ändå att det är ett rätt bra styrkebevis att jag i alla fall lyckades åka lika fort som Felix.

Felix Rosenqvist var givetvis nöjd med sitt gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han medgav att Sundahl låg på hårt bakom i det andra heatet, men någon blinkning från Växjösonens sida påstod han inte att han uppfattade.
– Han försökte väl stressa lite, men jag märkte faktiskt inte det. Jag fick det berättat för mig efteråt, sa Rosenqvist.
Med två segrar levde den 25-årige Värnamosonen upp till högt ställda förväntningar.
– Det var en bra helg. Jag har kört så mycket nu att folk förväntar sig att jag ska göra ett bra jobb och leverera. Jag vill tacka alla som kom hit och tittade.
# Kommer du tillbaka?
– Ja, vi får se. Det var rätt kul, men inget är bestämt ännu, säger Felix och tillägger med ett leende:
– Jag har en ledig helg igen om typ 13 veckor.

Bakom Rosenqvist, Mangs, Morin och Sundahl noterades Robin Hansson (4 och 6), Oscar Palm (5-5) och Lars-Bertil Rantzow (7-7) för premiärens bästa facit. Den sistnämnde tog dessutom premiärdubbeln i nya Masters Cup för förare över 40 år. Övriga pallplatser i den cupen erövrade Thomas Karlsson och Mats ”Snickar-Matte” Karlsson i lördagens race.

Resultat.
Porsche Carrera Cup Scandinavia, Ring Knutstorp 5 maj.
Race 2.

1) Felix Rosenqvist, Mtech Competition, 17 varv
2) Lukas Sundahl, Sundahl Racing, + 1,202
3) Jocke Mangs, bennys, + 2,425
4) Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing, + 4,640
5) Oscar Palm, Team CBC, + 6,963
6) Robin Hansson, Fragus Motorsport, + 10,938
7) Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, + 17,624
8) Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, + 18,955
9) Anton Marklund, bennys, + 22,288
10) Thomas Karlsson, Mtech Competition, + 27,071
11) Mats Karlsson, Cirkus Karlsson Racing, + 33,292
12) Magnus Öhman, Mtech Competition, + 33,583
14) Ingvar Mattsson, Mattssons Fasterners, + 51,112
14) Anssi-Jukka Kasi, PWR Racing Customer Team,

Mästerskapet efter 1 delt.
1) Jocke Mangs, bennys, 37 poöng
2) Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing, 37
3) Lukas Sundahl, Sundahl Racing, 34
4) Oscar Palm, Team CBC, 28
5) Robin Hansson, Fragus Motorsport, 28
6) Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, 20
7) Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, 18
8) Anton Marklund, bennys, 16
9) Thomas Karlsson, Mtech Competition, 13
10) Mats Karlsson, Cirkus Karlsson Racing, 13
11) Magnus Öhman, Mtech Competition, 10
12) Ingvar Mattsson, Mattssons Fasterners, 7
13) Anssi-Jukka Kasi, PWR Racing Customer Team, 7

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda