Nervös väntan på titeln för Magnus Öhman

Magnus Öhman kan titulera sig mästare i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. Men det blev en nervös väntan på bronstiteln för 55-åringen från Solna på Bahrain International Circuit under påskhelgen. Öhman bröt nämligen säsongens avslutande heat och fick följa upplösningen på mästerskapet i depån.

Magnus Öhman kom till Bahrain i klassledning och i 43 graders värme såg han till att utöka försprånget till främste konkurrenten, Isa S Al Khalifa, med seger i lördagens heat.
– Det gick jättebra, men värmen var tuff. Luften man fick in i bilen svalkande knappast och däcken höll bara 4-5 varv. Sedan var det sladdrigt för alla, berättar Öhman, som hade 19 poängs försprång till Isa S inför söndagens race, säsongens tolfte och sista.
Redan på det andra varvet krokade Öhman ihop med svenske teamkompisen Christoffer Bergström och fick problem med styrningen.
– Jag lyckades halta till depå och trodde att bilen skulle gå att laga, men skadorna var dessvärre för omfattande, berättar Öhman, vars väntan på målgång och bronstiteln blev lång och nervös.
– Isa S låg femma när jag bröt. Men framför honom var det tätt och risken för kollisioner var stor. Han någon i tätkvartetten brutit och Isa tagit en placering hade han blivit mästare. Nu slutade han på femte plats i finalracet och jag vann klasen med tre poängs marginal, berättar en lättad Öhman, som länge var osäker över om han ens skulle komma till start i det sista heatet.
– Som en effekt av värmen blev jag magsjuk lördag kväll och när jag satte mig i bilen på söndag hade jag inte ätit något sedan lördag lunch, berättar Öhman, som självklart var nöjd med titeln, men deppade lite över att han tvingades bryta det sista heatet.
Han hade önskat sig en roligare målgång som mästare.

Ovan nämnde Isa S Al Khalifa blev tvåa i bronsklassen och trea slutade Bergström, som avslutade sin första säsong i Porsche GT3 Cup Middle East med en andra- och en tredjeplats.
Tillsammans erövrade Öhman och Bergström dessutom andraplatsen i teammästerskapet.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda