Het finalhelg väntar Öhman i Bahrain

Det är som supportklass till Formel 1 Porsche GT3 Cup Challenge Middle East ska avgöras på Bahrain International Circuit under påskhelgen.
– Nu gäller det att knyta ihop säcken, säger Mangus Öhman, svensken som toppar bronsklassen inför säsongens två avslutande race.

Öhman har 117 poäng inför avgörandet. Han skuggas av unge talangen Isa S. Al Khalifa och trea är Öhmans teamkollega Christoffer Bergström. 17 poäng skiljer Öhman och Al Khalifa åt inför finalhelgen.
– Men eftersom vi måste räkna bort vårt sämsta race när säsongen ska summeras är avståndet egentligen inte mer än åtta poäng mellan oss. I nuläget ska jag räkna bort en 9-poängare. Hans poängskörd påverkas inte eftersom han har ett brutet race, berättar Öhman, som räknar med en het finalhelg.
– De har pratat om att det ska bli så varmt som 40 grader. Extremt, men det är bara att fylla på med vätska och bita ihop.
Porsche-racen avgörs lördag och söndag. Öhman vill gärna vända hemåt med en titel och har guldtaktiken klar för sig.
– Jag kommer att köra som vanligt – försöka vinna båda racen och hoppas att ingen kör på mig i första kurvan, säger han och ler.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda