Delad bil ger full Porsche Carrera Cup-säsong för Karlsson och Morin

När planerna på Porsche Mobil1 Supercup sprack övervägde ”Snickar-Matte” Karlsson att helt stå över racingsäsongen 2017. Men så blir det dessbättre inte. TV-profilen kommer till start i Porsche Carrera Cup Scandinavia i år igen.
– Men på grund av tidsbrist begränsar jag mig till tre tävlingar, säger han, skrattar och tillägger:
– Men vinner jag premiären kör jag resten.

Mats Karlsson är en av Porsche Carrera Cup Scandinavias mest trogna förare. Årets säsong blir hans åttonde i mästerskapet!
– Men från att ha deltagit alla tävlingar sedan 2010 blir det tre i år. Både jag och Philip Morin kör premiären för Cirkus Karlsson Racing, men efter det delar vi bil och jag kommer att starta i Falkenberg och Anderstorp, tävlingarna som kolliderar med Morins styrning i Supercupen, säger Snickar-Matte.

Supercupen var vad Karlsson siktade på för sitt team den här säsongen, men efter en veckas semester i Brasilien fick han besked om att mästerskapet var fullt. Det fanns inga platser kvar.
– Det var givetvis tråkigt, men nu ser jag fram emot att köra tre av årets sju deltävlingar i serien här hemma. Att det inte blir full säsong i år beror på alla mina andra engagemang. Jag har lite för mycket att göra för att hitta den tid det krävs att finansiera en säsong på den här nivån. Att köra racerbil är den lilla biten, säger Karlsson, som ändå kommer att vara på plats på alla tävlingar, bland annat för att ta hand om teamets gäster.

Cirkus Karlsson Racing kommer att ställa upp med både Morin och ”Snickar-Matte” i premiären på Ring Knutstorp 5-6 maj. Efter det kommer förarna att dela bil. Morin kör Alastaro, Rudskogen, Karlskoga och säsongsfinalen på Mantorp Park medan ”Snickar-Matte” tar plats bakom ratten i teamets Porsche 911 GT3 Cup i Falkenberg och i Anderstorp.
Tävlingsmänniskan Karlsson vill givetvis göra så bra ifrån sig som möjligt i sina framträdanden, men med tre tävlingar kommer han självklart inte att ha med toppen på mästerskapet att göra.
Däremot tror Karlsson mycket på Morin, trots att hans nya satsning i Porsche Mobil1 Supercup kommer att hålla honom borta från två race.
– Men leverera han när han är hemma och har lite stolpe in tror jag det är möjligt för honom att vara med och konkurrera om titeln, säger Karlsson.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda