Peter Eriksson vill fortsätta kapa avståndet till toppen i Porsche Carrera Cup

Peter Eriksson är klar för sin andra säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Ridsportstjärnan, med bland annat OS- och VM-medaljer på meritlistan, närmade sig stadigt toppen under sitt debutår. Den här säsongen siktar han på att kapa ännu mer tid till de snabbaste förarna i mästerskapet.
– Vi ska se om jag inte kan hitta lite fart till, säger 57-åringen från Flyinge i Skåne.

Fjolårssäsong var i mångt och mycket ett läroår för Peter Eriksson. Han debuterade i en 911 GT3 Cup (997) i Anderstorp och deltog även i Falkenberg och Karlskoga innan han bytte upp sig till en 991:a och avslutade säsongen i finaltävlingen på Ring Knutstorp.
– Jag tycker att det gick bättre och bättre för varje deltävling. I början var mina varvtider cirka fem sekunder långsammare än de bästa, men innan säsongen var över hade jag halverat avståndet till toppen.

Peter Eriksson kör racing för nöjes skull och som avkoppling till sitt jobb inom ridsporten. Det innebär också att hobbyn inte alltid kommer i första hand.
– Premiären på Ring Knutstorp kolliderar dessvärre med min sons konfirmation. Jag försökte få prästen att flytta konfirmationen, men det gick inte, säger Peter och skrattar.
Eriksson tvingas dessutom stå över utlandsracet i finländska Alastaro den 19-20 maj.
– Men efter det kör jag alla resterande fem deltävlingar. Dessutom har jag vissa tankar på att dubblera med Swedish GT. Jag kan lika gärna köra de tävlingarna också när jag ändå är på plats. Det ger bra körträning, konstaterar han.

Förra året hade Peter Eriksson ett visst samarbete med förarkollegan Oscar Palm. Erikssons fick bland annat hjälp av Palms tekniska personal. I år fördjupas samarbetet något. Palm och Eriksson flyttar ihop under samma tälttak i Porsche-depån, men båda kommer att tävla under eget namn.

Peter Eriksson välkomna införandet av Masters Cup där startfältets förare över 40 år gör upp i sitt eget lilla ”mästerskap”. Det är också i den kategorin av förare som Eriksson har sina främsta konkurrenter.
– Det är förare som exempelvis Thomas Karlsson och Magnus Öhman jag ska försöka hänga på och förhoppningsvis komma ikapp och förbi, säger han.

Peter Eriksson vill fortsätta kapa avståndet till toppen i Porsche Carrera Cup

Peter Eriksson är klar för sin andra säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Ridsportstjärnan, med bland annat OS- och VM-medaljer på meritlistan, närmade sig stadigt toppen under sitt debutår. Den här säsongen siktar han på att kapa ännu mer tid till de snabbaste förarna i mästerskapet.
– Vi ska se om jag inte kan hitta lite fart till, säger 57-åringen från Flyinge i Skåne.

Fjolårssäsong var i mångt och mycket ett läroår för Peter Eriksson. Han debuterade i en 911 GT3 Cup (997) i Anderstorp och deltog även i Falkenberg och Karlskoga innan han bytte upp sig till en 991:a och avslutade säsongen i finaltävlingen på Ring Knutstorp.
– Jag tycker att det gick bättre och bättre för varje deltävling. I början var mina varvtider cirka fem sekunder långsammare än de bästa, men innan säsongen var över hade jag halverat avståndet till toppen.

Peter Eriksson kör racing för nöjes skull och som avkoppling till sitt jobb inom ridsporten. Det innebär också att hobbyn inte alltid kommer i första hand.
– Premiären på Ring Knutstorp kolliderar dessvärre med min sons konfirmation. Jag försökte få prästen att flytta konfirmationen, men det gick inte, säger Peter och skrattar.
Eriksson tvingas dessutom stå över utlandsracet i finländska Alastaro den 19-20 maj.
– Men efter det kör jag alla resterande fem deltävlingar. Dessutom har jag vissa tankar på att dubblera med Swedish GT. Jag kan lika gärna köra de tävlingarna också när jag ändå är på plats. Det ger bra körträning, konstaterar han.

Förra året hade Peter Eriksson ett visst samarbete med förarkollegan Oscar Palm. Erikssons fick bland annat hjälp av Palms tekniska personal. I år fördjupas samarbetet något. Palm och Eriksson flyttar ihop under samma tälttak i Porsche-depån, men båda kommer att tävla under eget namn.

Peter Eriksson välkomna införandet av Masters Cup där startfältets förare över 40 år gör upp i sitt eget lilla ”mästerskap”. Det är också i den kategorin av förare som Eriksson har sina främsta konkurrenter.
– Det är förare som exempelvis Thomas Karlsson och Magnus Öhman jag ska försöka hänga på och förhoppningsvis komma ikapp och förbi, säger han.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda