Mästarteamet bennys siktar mot ny titel i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Team bennys är klart för ännu en säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. De regerande mästarna kommer till start med Jocke Mangs och Anton Marklund i var sin Porsche 911 GT3 Cup.
Målsättningen går inte att ta miste på. Teamet ska försvara sin fjolårstitel.

2016 dominerade bennys Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med rutinerade förarduon Fredrik Larsson och Jocke Mangs slutade det framgångsrika teamet på första och tredje plats i mästerskapet.
Larsson är inte kvar i teamet, men Mangs blir konkurrenterna inte av med. Han vann Porsche Carrera Cup 2008 och 2009 men har fått nöja sig med dubbla tredjeplatser de två senaste säsongerna.
– Men trea blir jag inte igen. I år ska jag vinna, så enkelt är det, säger teamets hetaste titelkandidat.
– 2015 och 2016 hade jag inte riktigt det paket som krävs för att stå överst på pallen vid säsongens slut. Nu kommer jag att få det. Bland annat har vi klart med en ingenjör i samtliga tävlingar och det betyder otroligt mycket, säger Mangs.

2017 blir team bennys tredje säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia, ett mästerskap teamägaren Benny Larsson och teamchefen Rolf Andersson verkligen uppskattar.
– I våra ögon är Carrera Cup den bästa klassen i svensk racing just nu. Vi känner mycket för upplägget på mästerskapet och för märket Porsche, säger Andersson.
Jocke Mangs delar den uppfattningen.
– Rolf och Benny har hjälpt mig otroligt mycket och vi är överens om att en fortsättning i Porsche Carrera Cup är det bästa för teamet. Jag känner mig mycket motiverad för en ny tuff säsong. I den här serien kör alla efter samma förutsättningar och det är bästa föraren och bästa teamet som vinner, säger Mangs.

I höst hoppas Mangs vara den förare som får kliva upp överst på prispallen efter finalen på Mantorp Park. Men han räknar med en tuff resa mot en hägrande titel.
– Utifrån det jag redan vet och hört om startfältet kommer det att bli en riktigt bra serie i år också. Kvalitén på förarna och teamen blir hög vilket innebär att årets mästerskap blir minst lika svårt att vinna som det 2016.
Med sina 35 år blir Jocke Mangs en av de äldre förarna i mästerskapets förväntade toppskikt.
– Jag ser det som en utmaning att möta unga och snabba konkurrenter. Jag kommer att få hålla nere högerfoten ordentligt för att köra ifrån juniorerna, säger han.

Anton Marklund är med sina 24 år en av mästerskapets yngre deltagare. Han debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia i fjol, men hann då bara med tre starter på grund av sitt deltagande i rallycross-VM. Bästa placeringen nådde han i finalen på Ring Knutstorp där han slutade sexa i det första heatet.
I år ska norrlänningen kombinera en EM-satsning i sin huvudsport med en andra Porsche-säsong med bennys. Kalenderkrockar är dessvärre oundvikliga, men Marklund räknar ändå med en hel del racing.
– Målet är helt klart att köra fler tävlingar i år än de jag hann med i fjol och dessutom hoppas jag på fler testdagar innan första start, säger han.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda