Hanson och Fredricsson gör gemensam sak i Fragus Motorsport

Fragus Motorsport fortsätter i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Vi har flyttat fram våra planer på deltagande i det tyska mästerskapet ett år. Det blir en säsong till här hemma, berättar Robin Hansson, som i år kommer att köra i team med Pontus Fredricsson.

Det är med en ung – både Robin och Pontus är födda 1997 – och snabb duo Fragus Motorsport tänker ta upp kampen om topplatserna i mästerskapet. Hansson var fyra i Porsche Carrera Cup 2016 efter bland annat två segrar och ytterligare fyra pallbesök.
Pontus Fredricsson nådde en mer blygsam elfteplats i sin debutsäsong i mästerskapet.
– Jag hade några nollor för mycket, men tycker ändå att säsongen var helt okey för att vara min första i klassen. Med ett års erfarenhet av bilen har jag betydligt högre förhoppningar. I år vill jag upp på pallen, säger 19-åringen från Huddinge.

Robin Hansson, som kommer från Kullavik 15 km söder om Göteborg, får gälla som en av mästerskapets heta titelkandidater. Att han har vad som krävs har han visat flera gånger tidigare. Robin är både tillräckligt snabb och tuff för att blanda sig i titelfighten, men själv vill han inte gärna prata om guldskimrande målsättningar.
– Jag är laddad, beredd på att röra om och ta fighter, men framförallt är min målsättning att ha kul, säger han.
Väl förberedd kommer Hansson under alla omständigheter. Under vinterhalvåret har han jobbat mycket med kost och träning. Resultatet är tydligt. Det är en 20 kilo lättare Robin Hansson som tar plats bakom ratten i sin Porsche 911 GT3 Cup i år.

2016 tävlade Robin Hansson och Oscar Palm under gemensamt flagg i Porsche Carrera Cup – Fragus BR Motorsport. Det var ett starkt team. Jämte Hanssons framgångar blev Palm sexa i mästerskapet.
Kombinationen Hansson/Fredricsson har goda förutsättningar att fortsätta på den inslagna vägen.
– Det är viktigt och så mycket bättre att vara två, konstaterar Hansson och får medhåll av Fredricsson, som körde ensam i eget team förra säsongen.
– Jag saknade en teamkompis i fjol. Nu får jag Robin som jag känner väl och tillsammans kommer vi att kunna hjälpa varandra, säger Pontus.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda