Guldläge för Öhman efter dubbla pallplatser i Bahrain

Med en seger och en andraplats i Bahrain förstärkte Magnus Öhman sin ledning i bronsklassen i Porsche GT3 Challenge Middle East. Inför sista deltävlingen, som avgörs i mitten på april, toppar han tabellen 17 poäng före närmaste konkurrent.
– Förutsättningarna är goda. Nu är det bara att hålla i, säger han.

Magnus Öhman var stabil i sina båda starter på Bahrain International Circuit. Han var klassetta i det första heatet – och sjua totalt i det 15 bilar stora startfältet. Sjundeplatsen var hans bästa i år.
I det andra racet var han klasstvåa, slagen endast av Philipp Sager från Österrike.
Det var en bra helg för Team Sweden. Öhmans teamkompis Christoffer Bergström slutade nämligen på andra och tredje plats i de båda racen.
Öhmans främste utmanare om titeln, hemmahoppet Isa S. Al Khalifa, fick nöja sig med tredje och fjärde plats.
– Men tanke på att Isa S kört otroligt mycket på den här banan trodde jag att jag skulle få det svårare mot honom. Men han fick det inte riktigt att stämma. Kanske berodde det på att vi körde den kortare banslingen. I avslutningen, som också avgörs i Bahrain, är det GP-banan som gäller och risken är stor att han är vassare på den, säger Öhman.

Guldläge i bronsklassen
Genom sin insats i säsongens näst sista deltävling inkasserade Öhman 25 nya poäng. Isa S fick nöja sig med 21. Det betyder att Öhman har ett försprång på 17 poäng inför avslutningen.
Innan bokslut görs får emellertid alla förare räkna bort sitt sämsta resultat. Öhman har i dagsläget en niopoängare han måste ta bort från sina 117 poäng. Isa S har brutit ett race och får därför behålla alla 100 han kört till sig.
Netto åtta poängs försprång alltså för Öhman.
– Det här är min tredje säsong i Middle East och hittills har jag två tredjeplatser i bronsklassen. I år har målsättningen hela tiden varit guld och inför den sista deltävlingen är förutsättningarna för att jag ska lyckas goda.

Avslutning med Formel 1
Om Öhman får avsluta mästerskapet överst på pallen är hans dagar i bronsklassen räknade.
– Då kör jag i silverkategorin nästa år. Med de poäng jag samlat på mig hittills i år skulle jag ligga fyra i den klassen inför den sista deltävlingen.
Finalen på Bahrains GP-banan avgörs 15-16 april. Då är Porsche GT3 Cup Middle East supportklass till Formel 1.
– Det är tredje året i rad som vi kör ihop med Formel 1. Jag har varit med alla gånger och vet vad som väntar – ett skithäftigt och inspirerande jätteevent.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda