Öhman tillbaka i toppen efter ny dubbelseger

Magnus Öhman visade återigen mästartakter när den fjärde deltävlingen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East avgjordes i Abu Dhabi. På Yas Marina tog Öhman dubbla segrar och återtog därmed ledningen i bronsklassen.
– Det här var en riktigt bra helg för mig, konstaterade en glad Öhman efter de båda fullträffarna.

I det första racet på Yas Marina blev Öhman nionde man totalt och etta i sin klass. Han startade bakom främste rivalen Isa S. Al Khalifa, men lyckades ta sig om och styrde mot tämligen säker seger. Al Khalifa blev poänglös efter en olycklig sammanstötning med Öhmans teamkompis Christoffer Bergström. Båda bröt.

I kvalet till det andra racet hittade Öhman ingen fart i bilen och fick nöja sig med fjärde tid i sin klass.
– Men jag gjorde en bra start och tog en placering direkt. Redan i den femte kurvan avancerade jag ytterligare två placeringar och när Isa, som hade pole i bronsklassen, var ihop lite lätt med en annan bil lyckades jag ta mig förbi honom också.
Från täten bland bronsbilarna jagades sedan Öhman hela vägen in i mål.
– Hamad Al Khalifa, som slutade tvåa, var i min kofångare hela racet. Det var en tuff men rolig fight.
Trea i lånad bil blev Christoffer Bergström, som därmed bidrog till att Team Sweden förstärkte sin andraplats i teammästerskapet.
Med andra dubbelsegern för säsongen (vann båda racen även i den andra deltävlingen) återtog Öhman ledningen i sin klass, tio poäng före Isa S. Al Khalifa.
– Men när säsongen ska summeras ska vårt sämsta resultat räknas bort. Som det är nu kan Isa ta bort en bruten tävling medan jag måste räkna bort en niopoängare. Så frågar du honom tycker han nog att det bara skiljer en poäng mellan oss, inte tio.
Kommande deltävling, som är den näst sista i mästerskapet, avgörs i Bahrain 10-11 mars.
– Det är Isas hemmabana, hans pappa äger den så där har han nog gjort några tusen varv, säger Öhman, som långt ifrån känner sig slagen på förhand.
– Jag kommer att hålla i allt jag kan, lovar han.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda