Magnus Öhman ute efter snabb revansch i Middle East

Helgen som gick tappade Magnus Öhman ledningen i bronsklassen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
Men redan nästa vecka får han chans till revansch då årets fjärde deltävling avgörs på Yas Marina i Abu Dhabi 10-11 februari.

Tävlingen på Dubai Autodrome blev inte vad Magnus Öhman hade hoppats på. Efter dubbelsegern senast fick han nöja sig med fjärde och tredje plats i bronsklassen och halkade ner till andra plats i tabellen.
– Det var rena rama gladiatorspelet, stock car, säger Öhman som efter en bra start i det första heatet blev hindrad av en konkurrent ut på långa rakan och tappade flera placeringar.
– Efter det var det kört sett till möjligheten att nå en topplacering, konstaterar han.
Körningen i det första heatet var vild. Totalt tvingades åtta av startfältets 16 bilar bryta.
– Det resulterade i ett extra förarmöte, men det hjälpte inte så mycket och i det andra racet tappade jag sugen lite, konstaterar han.
Fjärde- och tredjeplatsen gav Öhman 22 poäng. Det räckte inte för att behålla ledningen då blott 17-årige Isa S Al Khalifa erövrade ytterligare tio poäng tack vare framskjutna placeringar totalt och dubbla segrar i klassen.
– Isa är mycket talangfull och snabb och som trots sin unga ålder redan kört mycket tävlingsbil. Det är inte sådana som han som är problemet utan nya förare som aldrig tävlat tidigare, konstaterar Öhman, som inför nästa deltävling är fem poäng bakom den unge mästerskapsledaren från Bahrain.
Även i teammästerskapet är Öhman tvåa. Han kör i Team Sweden med Christoffer Bergström som i Dubai gjorde sin bästa tävling hittills i mästerskapet. Bergström blev nämligen bronstvåa i båda racen.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda