Sundkvist och Morin trivdes bland häftiga bilar och kända Porscheförare

Night of Champions – Porsches årliga avslutning för alla sina mästerskap – ägde rum i tyska Weissach i lördags. Från Sverige deltog bland annat Robin Sundkvist, segrare i Porsche GT3 Cup Challenge.
– Det var verkligen kul att få uppleva det här. Jag åker gärna dit igen, säger dalkarlen som kanske dyker upp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i sommar.

Robin Sundkvist från lilla Våmhus utanför Mora var en av tvåa svenska förare på plats i Weissach där Porsche AG och Porsche Motorsport har sitt utvecklingscenter. Den andre var Carrera Cup-tvåan Philip Morin. Mästaren Fredrik Larsson och trean Jocke Mangs var självklart också inbjudna, men tyvärr hade ingen möjlighet att närvara.
I den svenska ”delegationen” ingick även Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige och Thomas Johansson, sporting director för Porsche Carrera Cup Scandinavia och GT3 Cup Challenge.

För Sundkvist och Morin, som debuterade i de här sammanhangen, var den omtalade säsongsavslutningen självklart mycket uppskattad.
– Vi fick uppleva mycket under ett ganska intensivt dygn. På dagen bussades vi först till Porsches testbana där vi se en av de bilar Porsche tävlade med i Dakarrallyt på 1970-talet. Därefter fick vi se den simulator man använder sig av i utvecklingen av personbilarna, berättar Sundkvist.
Dagen höjdpunkt var emellertid visningen av nya Porsche 911 RSR, den värsta och fräckaste versionen av modell 911 någonsin.
– Den coolaste bil jag har sett, försäkrar Sundkvist, som fick pilla lite på den innan den gjordes i ordning för transport till USA och tävlingsdebuten i 24-timmarsloppet på Daytona 28-29 januari.

Dagspasset avslutades med prisutdelning – en programpunkt som tidigare ingått i kvällspasset, Night of Champions.
– På kvällen var det middag med mycket tal, avtackningar och uppträdanden. Allt avslutades med mingel under vilken man fick möjlighet att se och växla några ord med stora pojkarna.
Bland annat hann Sundkvist bekanta sig lite med fabriksförarna Mark Webber, Brendon Hartley och Sven Müller. Han passade även på att bli fotograferad tillsammans med skådespelaren, tillika Porsche-föraren och teamägaren Patrick Dempsey.
– Men bilden på mig och Demsey fixade jag mest för flickvännens skull.

Den blev en lång kväll i festlokalen i Weissach.
– Vi tog sista bussen till hotellet och var inte tillbaka förrän kvart över tre. Men vi stängde inte stället, det var många kvar när vi åkte, försäkrar Sundkvist, som just nu är utan tävlingsbil för säsongen 2017.
Hans Challenge-vinnande Porsche 911 GT3 (997) har han sålt till Norge och någon ny bil har det inte blivit. Ännu.
– Vi funderar just nu vad vi ska hitta på kommande säsong. Alternativen är många och helst av allt skulle jag vilja köra Porsche Carrera Cup Scandinavia. Men vi är ett litet team med begränsade ekonomiska resurser.
Sundkvist har klart med en styrning i Mellansvenska långloppsserien, men det är en satsning han gör vid sidan av det som ska bli hans huvudfokus 2017.
– Man vad det blir vet vi som sagt inte ännu. Vi funderar fortfarande.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda