Ökad racingsatsning från Marklund – siktar på fler tävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Anton Marklund planerar en ökad satsning på Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017.
– Målet är helt klart att köra fler tävlingar kommande säsong än de tre jag hann med i år, säger 24-åringen från Boliden.

Anton Marklund är Porsche-förare med internationella meriter i rallycross. 2012 blev han europamästare i TouringCar och de tre senaste åren har han kört VM i huvudklassen Supercar.
I år slutade säsongen med medalj i teammästerskapet där Marklund, tillsammans med Johan Kristoffersson, såg till att Volkswagen RX Sweden blev trea.
Individuellt gick det inte riktigt som Marklund hade hoppats. Det är delvis därför han nu planerar för en ökad satsning på racing.
– Man föds inte till världsmästare. På talang kan du komma långt, men för att bli mästare krävs enormt mycket erfarenhet, säger Marklund och konstaterar att de senaste årens rallycrossvärldsmästare, Petter Solberg och Mattias Ekström, har en rally- respektive racingkarriär på toppnivå bakom sig.
– Förutom att jag tycker det är kul med racing ger den mig mycket i min utveckling som rallycrossförare i form av bland annat känsla, detaljer, tid i bil… Allt som har med körning att göra, säger han.

2015 kombinerade Anton Marklund sin VM-satsning i rallycross med att åka Audi Sport TT Cup i Tyskland. I år fortsatte han sin racingutbildning i Porsche Carrera Cup Scandinavia där norrlänningen hann med tre tävlingar; Mantorp, Falkenberg och Ring Knutstorp.
– Det blir en fortsättning i den skandinaviska Porscheserien även 2017 och jämte fler deltävlingar hoppas jag hinna med fler testdagar innan första start.
Bättre förberedelser är en tydlig ambition hos Marklund. Självklart vill han också köra så många race som möjligt.
– Vi får se hur vi får ihop det i slutändan. Mitt engagemang inom rallycrossen kommer att innebära att det blir kalenderkrockar, konstaterar han.

Under sin debutsäsong i Porsche Carrera Cup tävlade Marklund för familjeteamet Marklund Motorsport, men team bennys, som vann mästerskapet med Fredrik Larsson och blev trea med Jocke Mangs, drev bilen. Bästa resultat blev en finfin sjätteplats i det första heatet i finalen på Ring Knutstorp.
– Bennys var ett glatt gäng som jag trivdes väldigt bra med. Det skulle vara roligt om jag kan få köra med dem igen, säger Marklund men medger samtidigt att några kontakter för att säkerställa en plats i ett team, bennys eller något annat, ännu inte tagits.
– Men jag hoppas ha klart det mesta när det gäller min motorsportsatsning för 2017, både rallycrossen och racingen, innan jul.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda