Åtta svenskar kör tyska Porsche Carrera Cup-finalen

Svenskarna dominerar startlistan när Porsche Carrera Cup Tyskland ska avgöras med final på Hockenheim 14-16 oktober. Inte mindre än åtta blågula förare från fyra team tar nämligen chansen att avsluta säsongen som gästförare i det tyska mästerskapet.

Bland de startande märks bland annat Patrick och Henric Skoog från PFI Racing. Far och son i samma tävling!
– Vi har tävlat med varandra många gånger, senast i VLN på Nürburgring helgen som gick, men det här är första gången vi kör mot varandra, säger Henric, femma totalt och årets rookie i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen.
Någon större affär av mötet med pappa vill 20-åringen från Torshälla emellertid inte göra.
– Det känns inte så speciellt. I första hand är jag ju inte med för att tävla honom utan mot 21 andra förare, säger han.

Speciellt är det däremot att så många som åtta svenska förare valt att göra resan till Tyskland.
– Det är nästan så man undrar i vilken serie tävlingen ingår. I den tyska eller i den svenska? säger Skoog med ett leende.
Varför så många svenskar valt att avsluta säsongen på Hockenheim finns det givetvis olika svar på. Ett kan vara att flera är intresserade av att få in en fot i mästerskapet, bekanta sig med organisationen och känna på motståndet. För andra är finalen i Tyskland mer ett festligt och intressant sätt att avsluta säsongen på.

I fjol körde Robin Hansson, Philip Morin, Lars-Bertil Rantzow och Magnus Öhman den sista deltävlingen i det tyska mästerskapet. Samtliga är tillbaka på Hockenheim det här veckoslutet. Med sig har de dessutom Pontus Fredricson, Mats Karlsson samt Patrick och Henric Skoog.
Hansson åkte hem med bäst facit 2016. Han slutade på 12:e och 14:e plats i de båda racen. Rantzows placeringsfacit blev 21-20 vilket gav honom dubbla tredjeplaceringar i kategori B.
– Jag tror att flera i svenskgänget kan göra bra ifrån sig även den här gången. För egen del siktar jag självklart på att bli bäste svensk, men jag vet att det kommer att bli en tuff uppgift, säger Henric Skoog.

Porsche Carrera Cup Tyskland avgörs tillsammans med bland annat DTM och inleds med en timmes träning på fredag och fortsätter med kval och race 1 på lördag. Söndag körs det andra heatet med start kl 11.55.

Här är den kompletta listan över svenskarna i Porsche Carrera Cup Tyskland på Hockenheim (nr, namn, hemort, team).
#20 Henric Skoog, Torshälla, PFI Racing
#39 Pontus Fredricsson, Skogås, Fragus BR Motorsport
#40 Robin Hansson, Kullavik, Fragus BR Motorsport
#41 Magnus Öhman, Solna, Mtech Competition
#42 Lars-Bertil Rantzow, Båstad, Mtech Competition
#43 Philip Morin, Luleå, Cirkus Karlsson Racing
#44 Mats Karlsson, Sollentuna, Cirkus Karlsson Racing
#95 Patrick Skoog, Torshälla, PFI Racing

Åtta svenskar kör tyska Porsche Carrera Cup-finalen

Svenskarna dominerar startlistan när Porsche Carrera Cup Tyskland ska avgöras med final på Hockenheim 14-16 oktober. Inte mindre än åtta blågula förare från fyra team tar nämligen chansen att avsluta säsongen som gästförare i det tyska mästerskapet.

Bland de startande märks bland annat Patrick och Henric Skoog från PFI Racing. Far och son i samma tävling!
– Vi har tävlat med varandra många gånger, senast i VLN på Nürburgring helgen som gick, men det här är första gången vi kör mot varandra, säger Henric, femma totalt och årets rookie i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen.
Någon större affär av mötet med pappa vill 20-åringen från Torshälla emellertid inte göra.
– Det känns inte så speciellt. I första hand är jag ju inte med för att tävla honom utan mot 21 andra förare, säger han.

Speciellt är det däremot att så många som åtta svenska förare valt att göra resan till Tyskland.
– Det är nästan så man undrar i vilken serie tävlingen ingår. I den tyska eller i den svenska? säger Skoog med ett leende.
Varför så många svenskar valt att avsluta säsongen på Hockenheim finns det givetvis olika svar på. Ett kan vara att flera är intresserade av att få in en fot i mästerskapet, bekanta sig med organisationen och känna på motståndet. För andra är finalen i Tyskland mer ett festligt och intressant sätt att avsluta säsongen på.

I fjol körde Robin Hansson, Philip Morin, Lars-Bertil Rantzow och Magnus Öhman den sista deltävlingen i det tyska mästerskapet. Samtliga är tillbaka på Hockenheim det här veckoslutet. Med sig har de dessutom Pontus Fredricson, Mats Karlsson samt Patrick och Henric Skoog.
Hansson åkte hem med bäst facit 2016. Han slutade på 12:e och 14:e plats i de båda racen. Rantzows placeringsfacit blev 21-20 vilket gav honom dubbla tredjeplaceringar i kategori B.
– Jag tror att flera i svenskgänget kan göra bra ifrån sig även den här gången. För egen del siktar jag självklart på att bli bäste svensk, men jag vet att det kommer att bli en tuff uppgift, säger Henric Skoog.

Porsche Carrera Cup Tyskland avgörs tillsammans med bland annat DTM och inleds med en timmes träning på fredag och fortsätter med kval och race 1 på lördag. Söndag körs det andra heatet med start kl 11.55.

Här är den kompletta listan över svenskarna i Porsche Carrera Cup Tyskland på Hockenheim (nr, namn, hemort, team).
#20 Henric Skoog, Torshälla, PFI Racing
#39 Pontus Fredricsson, Skogås, Fragus BR Motorsport
#40 Robin Hansson, Kullavik, Fragus BR Motorsport
#41 Magnus Öhman, Solna, Mtech Competition
#42 Lars-Bertil Rantzow, Båstad, Mtech Competition
#43 Philip Morin, Luleå, Cirkus Karlsson Racing
#44 Mats Karlsson, Sollentuna, Cirkus Karlsson Racing
#95 Patrick Skoog, Torshälla, PFI Racing

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda