Viktig kvalseger för Philip Morin i Porsche Carrera Cup på Solvalla

Kvalet i Porsche Carrera Cup-race på Solvalla blev dramatiskt.
Philip Morin, som var snabbast i dagens samtliga pass, noterades för bästa varvtid närmast följd av Oscar Palm och Robin Hansson, teamkompisar i Fragus BR Motorsport. Därmed står Morin i pole position i lördagens race.

– Teamet har gjort ett fantastiskt jobb med bilen och det känns jättebra, det bara flyter på och vi hoppas att det fortsätter så här i morgon, sa Morin som hade en tuff fredag på Solvalla eftersom han med framgång testade och kvalade i både Porsche Carrera Cup Scandinavia och STCC.

Oscar Palm var kvaltvåa närmast följd av Robin Hansson. Palm var nöjd, men hade lite otur i Q2.
– Vänster framhjul var skadat efter Q1 så jag var tvungen att byta till två nya framhjul. Jag säger inte att jag hade tagit pole, men förutsättningarna att göra det hade varit bättre. Nu fick jag aldrig upp tempen i däcken, sa Palm.
Robin Hansson kom tillbaka starkt efter en mindre lyckad start på dagen. I det första testpasset bromsade han nämligen på sig och bröt.
Bakom topptrion noterades Jocke Mangs, Lukas Sundahl och Mats ”Snickar-Matte” Karlsson för fjärde, femte och sjätte plats.

Mästerskapsledande Fredrik Larsson, bennys, var bara sjua i Q2 där fighten om de åtta främsta startpositionerna i lördagens race stod på spel.
Slutet på kvalet blev händelserikt. Det började med att ”Snickar-Matte”, Morins teamkompis i Cirkus Karlsson Racing, bromsade på sig efter start- och målrakan med gulflagg som resultat. Under gulflagg satte både Hansson och Larsson sina bästa tider. Larssons tid hade räckt till pole position. Tiderna ströks av tävlingsledningen och den process som följde i spåren av det beslutet ändrade inte resultatlistan.

Pontus Fredricsson, som hade tekniska bekymmer på det första testpasset, var åttonde man i Q1 och fick samma placering i Q2.
Till Q2 kvalificerade sig däremot inte tabellfemman Henric Skoog. Han åkte av efter fem varv och får därmed nöja sig med elfte startposition i lördagens race.

Resultat.
Q1.

1. Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing, 43.520
2. Oscar Palm, Fragus BR Motorsport, +0.149
3. Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, +0.166
4. Fredrik Larsson, Team Benny, +0.282
5. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, +0.341
6. Jocke Mangs, Team Benny, +0.756
7. Mats Karlsson, Cirkus Karlsson Racing, +0.839
8. Pontus Fredricsson, Ricknaes Motorsport, +0.990
9. Magnus Öhman, Mtech Competition, +1.730
10. Thomas Karlsson, Mtech Competition, +1.759
11. Henric Skoog, PFI Racing, +2.340
EXC. Kasi Anssi-Jukka, —,

Q2.
1. Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing, 43.390
2. Oscar Palm, Fragus BR Motorsport, +0.282
3. Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, +0.288
4. Jocke Mangs, Team Benny, +0.590
5. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, +0.594
6. Mats Karlsson, Cirkus Karlsson Racing, +0.613
7. Fredrik Larsson, Team Benny, +0.684
8. Pontus Fredricsson, Ricknaes Motorsport, +2.546

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda