Stark uppkörning gav Skoog Michelin Points Award

Henric Skoog, årets nykomling i Porsche Carrera Cup Scandinavia, vann Michelin Points Award på Solvalla. Utan konkurrens från tidigare pristagare räckte femteplatsen från racet för att 20-åringen från PFI Racing skulle kunna kvittera ut fyra nya slicks till finalen på Ring Knutstorp 23-24 september.

Michelin Points Award kan man bara vinna vid ett tillfälle under en och samma säsong. Skoog svarade för en topprestation med dubbla tredjeplatser redan i premiären, men då var Fredrik Larsson och Philip Morin ännu vassare med var sin första- och andraplats.
Efteråt bekantade sig ändå Skoog med Michelin-gubben Bibendum. Självklart hade han redan då på känn att de skulle mötas igen. Och på Solvalla var det dags. Efter ett mindre lyckat kval startade Skoog från elfte startruta. Från ett till synes tufft utgångsläge svarade han för ett starkt race. Redan efter två var han uppe på sjunde plats och i mål flaggades han av som femma bakom Philip Morin, Robin Hansson, Oscar Palm och Jocke Mangs.

Statistik Michelin Points Award 2016

Skövde:
Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing (991), 41 poäng
Johan Andersson, PFI Racing (997), 43 poäng
Mantorp:
Jocke Mangs, bennys (991), 36 poäng
Anderstorp:
Fredrik Larsson, bennys (991), 40 poäng
Falkenberg:
Oscar Palm, Fragus BR Motorsport (991), 32 poäng
Karlskoga:
Robin Hansson, Fragus BR Motorsport (991), 34 poäng
Solvalla:
Henric Skoog, PFI Racing (991), 12 poäng*

* På Solvalla kördases endast ett race i Porsche Carrera Cup.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda