Stark avslutning och säsongens sista Michelin Points Award till Sundahl

Det blev lite av en önskerepris för Lukas Sundahl när Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016 avslutades på Ring Knutstorp i Skåne. Precis som i fjol gjorde nämligen Växjögrabben från Sundahl Racing sin bästa tävling för säsongen i finalen och kunde kvittera ut fyra nya slicks som årets siste vinnare i Michelin Points Award.

Att Lukas Sundahl trivs på Ring Knutstorp råder det ingen tvekan om. I fjolårets final stod han på pallen i båda Porsche Carrera Cup-racen. Helgen som gick var han mycket nära att kopiera den insatsen. Sundahl slutade fyra och trea i heaten och med 30 poäng säkrade han Michelin Points Award, utmärkelsen för att ta tagit mest poäng – av de som ännu inte vunnit däcktillverkarens specialpris den här säsongen.
– Det är alltid skönt att avsluta en racesäsong med ett toppresultat, konstaterade Sundahl vars pallplats i det andra heatet faktiskt var hans första i år.
Sundahl hade givetvis hoppats på fler under säsongen, men spänner nu hanen för 2017 då han med största säkerhet blir kvar i klassen. Som het titelkandidat.

Skövde:
Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing (991), 41 poäng
Johan Andersson, PFI Racing (997), 43 poäng

Mantorp:
Jocke Mangs, bennys (991), 36 poäng

Anderstorp:
Fredrik Larsson, bennys (991), 40 poäng

Falkenberg:
Oscar Palm, Fragus BR Motorsport (991), 32 poäng

Karlskoga:
Robin Hansson, Fragus BR Motorsport (991), 34 poäng

Solvalla:
Henric Skoog, PFI Racing (991), 12 poäng*

Ring Knutstorp:
Lukas Sundahl, Sundahl Racing (991), 30 poäng

* På Solvalla kördases endast ett race i Porsche Carrera Cup.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda