Morin nöjd med sin insats i juniortest för Porsche Motorsport

Philip Morin är hemma i Luleå igen efter den uttagning han genomförde med Porsche Motorsport på Lausitzring i Tyskland i början på veckan.
– Jag är nöjd med min insats, säger Morin som tillsammans med åtta andra, unga förare gjorde upp om en plats i Porsche Mobil1 Supercup 2017.
Vinnaren kommer troligtvis att presenteras i slutet på oktober.

Dagen efter den skandinaviska Porsche Carrera Cup-finalen på Ring Knutstorp tog mästerskapstvåan Philip Morin flyget till Tyskland och Porsche Motorsports shoot-out på Lausitzring.
Efter två intensiva dagar på den tyska banan är 20-åringen tillbaka hemma i vardagen igen. Nöjd med vad han presterade och förväntansfull inför det besked som väntar.

Tuff intervju
Testdagarna innehöll självklart mycket körning, men också filminspelning, fotografering och, inte minst, individuella intervjuer ledda an nyckelpersoner från Porsche Motorsport.
– De pressade oss med en del tuffa frågeställningar under intervjuerna, men jag tycker att det kändes bekvämt och bra.
Testerna på banan var upplagda som under en tävling. Måndag bestod av två kortare träningspass på förmiddagen och en tidskörning på eftermiddagen. Tisdag följdes en uppvärmning på 3-4 varv av en 35 minuter lång racesimulation.
– Måndag förmiddag körde Sven Müller, som leder Supercupen, en referenstid. Den och mina egna tider var de enda vi fick reda på, berättar Morin som var relativt nöjd med sin prestation på banan.
– Jag är nöjd med min insats. Mest belåten är jag med måndagens tidsköning, men visst känns det som om man skulle kunna ha gjort vissa saker bättre. Utmaningen för mig var att Lausitzring är så olik de banor jag är van att tävla på här hemma. Det tar lite tid att anpassa körstilen när det går dubbelt så fort och svängarna är mycket längre.

Utvecklande support
Morin fick med sin många positiva intryck hem.
– Det var en häftig upplevelse att få precis samma förutsättningar som Porsches fabriksförare brukar ha med bland annat en raceingenjör och en ingenjör som analyserade all data. Alla samtal med de båda och möjligheten att få jämföra sig med Müllers referensvarv lärde jag mig otroligt mycket av.
Morin medger att han kände viss spänning i flera av momenten.
– Det klart att pulsen steg inför det första passet och när man blev pressad i de individuella intervjuerna, men jag var aldrig riktigt nervös. Mer taggad, laddad och förväntansfull.
Någon nervositet känner han heller inte inför det besked som förhoppningsvis kommer inom tre till fyra veckor. Då, efter alla tester analyserats, kommer Porsche Motorsport att avslöja vem som ska få köra Porsche Mobils1 Supercup, supportklass till Formel 1, som medlem i Porsche Motorsport Junior Programme 2017.
– Det känns onödigt att gå och vara nervös så länge. Förväntansfull är jag emellertid och det ska bli intressant och se vad de kommer fram till. Även om jag inte skulle bli utvald har det här varit en otroligt bra och lärorik erfarenhet för mig.

Nio ska bli en
Det blir emellertid ingen lätt uppgift att välja ut en av de nio förare som var uttagna och genomförde shoot-outen.
– Vi har en stark uppsättning förare och valet blir inte lätt, medger också Andrea Hagenbach, chef för Porsche Motorsport Junior Programme.
Förarna som deltog i uttagningen på Lausitzring var:
Philip Morin, 20 år, Porsche Carrera Cup Scaninavia
Matt Campbell, 21 år, Porsche Carrera Cup Australia
Andrew Tang, 21 år, Porsche Carrera Cup Asia
Joffrey De Narda, 21 år, Porsche Carrera Cup France
Scott Hargrove, 21 år, GT3 Cup Challenge Canada
Dino Zamparelli, 23 år, Porsche Carrera Cup Great Britain
Zhang Da Sheng, 24 år, Porsche Carrera Cup Asia
Mattia Drudi, 18 år, Porsche Carrera Cup Italia
Yoch Mikasa, 23 år, Porsche Carrera Cup Japan

Bilder: Porsche AG

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda