Heta kandidater i kampen om en plats i Porsche Mobil1 Supercup 2017

Kristoffersson, Palm, Pedersen… Nu är det snart dags att utse årets junior i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
För vinnaren väntar en shoot-out arrangerad av Porsche Motorsport. I potten: ett kontrakt och en plats Porsche Mobil1 Supercup 2017.

Helgens deltävling på Solvalla blir den sista innan organisationen för Porsche Carrera Cup Scandinavia ska nominera mästerskapets junior till Porsche Motorsports shoot-out 26-27 september.
För att bli aktuell gäller vissa uttagningsregler enligt Porsche Motorsport Junior Programme. Förarna ska bland annat vara mellan 17 och 26 år, ha god förmåga i det engelska språket och, inte minst, vara bland de fem främsta i sitt nationella mästerskap.
Sju förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia uppfyller ålderskriterierna. Av dem återfinns tre bland de fem främsta inför tävlingen på Solvalla: Philip Morin (tvåa), Robin Hansson (trea) och Henric Skoog (femma). Bakom skuggar Oscar Palm, som var det skandinaviska mästerskapets representant på shoot-outen 2014, och Lukas Sundahl.
– Det är mycket bra kvalité på våra juniorer, vilket självklart är glädjande, men det gör det också svårare att utse en vinnare, konstaterar Thomas Johansson, sporting director i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Riktigt hög nivå har det också varit på de förare som Porsche Carrera Cup Scandinavia hittills skickat till testkörningen. Johan Kristoffersson var det skandinaviska mästerskapets representant 2013. Han följdes av ovan nämnde Oscar Palm och i fjol var det snabbe dansken Mikkel O Pedersen som fick chansen efter en imponerande säsong på de svenska banorna.

Det är i sin strävan att hitta framtidens stjärnor som Porsche skapat Porsche Motorsport Junior Programme. Det är inom ramen för detta som Porsche årligen bjuder in de framgångsrikaste, unga förarna i regionala och nationella Carrera Cup-serierna runt om i världen.
På shoot-outen, som kommer att avgöras på en ännu inte namngiven bana i Europa, utvärderas varje förares körskicklighet, förmåga att kommunicera med ingenjörer och mekaniker, mognad, fysisk standard och mycket, mycket mer. Allt för att få en tydlig helhetsbild av de utvalda representanterna.
Även i uttagningsprocessen i Porsche Carrera Cup Scandinavia värderas mer än tabellplacering och inkörda poäng.

Samtliga representanter från Porsche Carrera Cup Scandinavia har genom åren fått mycket beröm för sina insatser, men ännu har ingen gått hela vägen – till en styrning i Porsche Mobil1 Supercup, supportklass till Formel 1.
Kanske kan den förare som nomineras i år ta detta avgörande steg?
Av de som deltog på fjolårets shoot-out utsågs efter en längre tids granskning fransmannen Mathieu Jaminet till segrare. Han är för tillfället trea i Supercupen bakom två andra förare som ingår i Porsches juniorprogram, tysken Sven Müller och Matteo Cairoli från Italien.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda