Stark insats av svenska Porsche-trion i Supercupen på Spa

Henric Skoog, Pontus Fredricsson och Kenneth Pantzar svarade för en stark insats när de körde Porsche Mobil1 Supercup på Spa i Belgien.
Allra bäst lyckades Skoog som tog målflagg på en mycket imponerande 13:e plats efter elva tuffa varv på den snabba och utmanande banan.
– Jag gjorde ett bra race tycker jag själv, konstaterade en belåten Skoog efter målgång.

I stjärnglansen från Formel 1 gjorde Skoog, Fredricsson och Pantzar premiär i Porsche Mobil1 Supercup på Spa. Inhoppet på var sin gästplats i mästerskapet blev en häftig upplevelse för alla.
– Lärorikt och kul, men också tufft. Vi ställdes mot många snabba förare som kör betydlig aggressivare än man är van vid från serien hemma, sa Fredricsson som slutade på 21:a plats.
Han kvalade som 23:e i det 30 bilar stora fältet, och gjorde ett fullt godkänt race.
– Jag är nöjd även om det inte riktigt gick som jag hade tänkt mig. Jag var av lite vid ett tillfälle och där tappade jag på en klunga förare som jag körde jämnt med, berättar han.

Åldermannen i PFI Racing-trion, Kenneth Pantzar, var också mycket nöjd med utflykten till Belgien. Hans huvudmål var att få starta i racet, en uppgift han klarade genom att bli 28:e man i lördagens kval. I racet blev det en fullt godkänd 24:e plats.
– Tävlingsmässigt är jag mycket nöjd att jag klarade den så kallade 107-procentregeln och därmed var garanterad en start i racet. Spa är en rätt svår bana och framförallt är de snabba kurvorna utmanande, säger Pantzar, som svarade för en stabil insats i loppet.
Debuten i Supercupen gjorde intryck på stockholmaren.
– En svårslagen upplevelse. Storheten i arrangemanget, det enorma publikintresset, stämningen och de positiva vibbarna från Porsche-organisationen, alla galna supportrar, stämningen precis innan start… Det har varit fantastiskt häftigt.

Henric Skoog håller med både Fredricsson och Pantzar i beskrivningen av evenemanget och tävlingen. För hans del blev Supercup-debuten dessutom en resultatmässig fullträff. 13.e plats i den tuffa konkurrensen är verkligen imponerande.
– Jag tycker att jag gjorde ett bra race. Jag fick till en bra start, var uppe på 14:e plats ganska tidigt och jagade solida varv, säger Skoog.
Dessutom jagade han norrmannen Roar Lindland som han hade placeringen framför sig.
– Jag hoppades att jag skulle kunna ta mig om honom. Jag hade mina chanser, men lyckades inte riktigt.
Med racet var Skoog nöjd.
– Men jag är inte nöjd med kvalet. Jag tappade för mycket i sista sektorn, säger han.

Tävlingshelgen i Belgien var Henric Skoogs tredje i rad. 12-14 augusti körde han Porsche Carrera Cup Scandinavia i Karlskoga och förra helgen tävlade han i VLN på Nürburgring i Tyskland. Efter några dagars vila efter Spa väntar Carrera Cup på Solvalla i Stockholm 2-3 september.
– Från Spa till Solvalla, det blir lite omställning men det ska bli roligt, säger 20-åringen från Torshälla, som ligger femma i mästerskapet bara tre poäng från bronsplatsen.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda