Morin dubblerar – kör både Porsche Carrera Cup och STCC

Philip Morin är årets överraskning i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med två deltävlingar kvar är han tvåa i mästerskapet.
Nu uppmärksammas den unge norrlänningen av STCC-teamet PWR Racing, som ger honom chansen i en av sina bilar i deltävlingen på Solvalla 2-3 september och i finalen på Ring Knutstorp.

Philip Morin kommer att ersätta Emma Kimiläinen i en av teamets SEAT.
– Philip har verkligen imponerat i Porsche Carrera Cup den här säsongen och är en ung lovande förare som PWR vill titta närmare på. Vi vill därför ge honom chansen i STCC redan i år för att se om han kan vara ett framtidsnamn för oss och SEAT, säger teamchefen Daniel Haglöf.

Philip Morin har under sin första hela säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia tagit sex pallplatser varav två vinster och ligger just nu tvåa i det oerhört tuffa mästerskapet. Morin, som tävlar för Cirkus Karlsson Racing, fullföljer givetvis sin Porsche-säsong och kommer därmed att dubblera under årets två avslutande tävlingshelger.


– Jag känner mig hedrad och glad över att få chansen att köra för ett av STCC-seriens toppteam. Jag har aldrig kört bilen förut och ser det hela som en bra chans att utvecklas som racingförare. Så även om jag presterat riktigt bra i Carrera Cup denna säsong tar jag mig an utmaningen med stor ödmjukhet, säger Morin.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda